Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

​РАПИД КБ празнува 30-годишен юбилей с Ден на отворените врати

Ден на отворените врати Рапид КБ Русе
10.03.2020 г.
420 прочитания

Рапид КБ отбеляза своя 30-годишен юбилей на пазара за селскостопанска техника с Ден на отворените врати в базата си в град Русе. Сред гостите на събитието бяха над 300 земеделски производители, клиенти, партьори, приятели и представители на академичната общност в България.

Празненството бе отбелязано с тържествен парад на машините флагмани на немските производители CLAAS и AMAZONE. 

За пръв път пред земеделските производители бе показана новата пролетна сеялка на AMAZONE – PRECEA, която работи с издухване. Тя е високо скоростна сеялка с работни скорости до 18 км/ч. Интересното при нея е, че може да бъде агрегатирана към малък лек трактор, благодарение на компактните си размери. Това от своя страна намалява утъпкването на почвата. 

Също така бяха показани и есенните механични сеялки с почвообработка CIRUS, агрегатирани съответно към подходящи трактори с марката CLAAS. От прикачните пръскачки фермерите имаха възможност да се запознаят с два модела. По-бюджетния вариант UG и високо технологичната UX.

Впечатление направи почвообработващата комбинация CEUS. Те са много популярни в момента в България при обработка на рапица, рапични стърнища, за след царевичаци. Работните органи достигат до 30 см. работна дълбочина и дискова секция, която работи по-плитко.

Представена бе и трето поколение самоходна пръскачка AMAZONE PANTERA, която е оборудвана с всички екстри.

С Ден на отворените врати се постави началото на серия от събития, от които първото в град Русе, където започва и дейността на фирма Рапид КБ. Повече за това разказва Светлин Стойчев, ръководител филиал Рапид КБ Русе.

“Днес проведохме първото юбилейно мероприятие по случай 30 годишнината на фирма Рапид. Не случайно се започна от град Русе, т.к. Първият филиал на фирмата е именно тук в далечната 2002 година. Благодарим на нашите клиенти за присъствието и за доверието, което имат към нас, което ние се опитваме постоянно да оправдаваме. Отчитаме напълно факта, че съществуването ни толкова години на пазара като лидери за земеделска техника се дължи изцяло на нашите клиенти. Благодарим, за което. Уверявам ги, че ние работим и ще продължаваме да работим за тях. Пожелавам им много здраве на тях, техните семейства и близки.”

Празненствата по случай 30-годишния юбилей на фирма Рапид КБ ще продължат на 12 март в град Добрич и на 17 март в град Монтана.
 

Потребителска оценка

1
0