Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Agritechnica 2022: Amazone с нов флагман при плугове - по-висока скорост, по-висока мощност, минимално износване

плуг AMAZONE Тyrok 400
336 прочитания

С Tyrok 400 AMAZONE поставя началото на една изцяло нова серия полунавесни обръщателни плугове в избор от седем, осем или девет плужни тела за трактори с мощност от 400к.с.

Основните характеристики на този плуг са по -високата му производителност, дори при непрекъснато натоварване, перфектно качество на работа и изключителна здравина. В същото време Tyrok предлага високо ниво на комфорт благодарение на своята много проста, надеждна и точна настройка.
плуг AMAZONE Тyrok 400

Плуговете с нови плужни тела SpeedBlade за подобрена производителност
Новите плужни тела SpeedBlade са с патентована голям преден пищял на обръщателната дъска, което осигурява минимално износване на основната обръщателна дъска. Основната точка на износване автоматично се измества все по-назад към центъра на тялото на плуга, тъй като работната скорост се увеличава от 6 км/ч до 10 км/ч. В резултат на това основната точка на износване на корпуса на плуга със SpeedBlade се задържа върху уголемената предна част на рамото, а не обратно върху основната част на ламелната дъска, дори при по-високи скорости, което означава, че само предният пищял на формованата дъска може да се смени, когато се използва при по-високи скорости. Това от своя страна намалява разходите при износване в сравнение с други марки.
Плужно тяло AMAZONE Тyrok 400
Здравина без компромиси
Tyrok е особено здрав благодарение на здравата стоманена правоъгълна тръбна греда с висока якост на опън с размери 200 x 150 x 10 мм. Важно предимство пред гредите от други производители е, че гредата не се огъва по време на работа дори при големи натоварвания. Това гарантира еднаква работна дълбочина по цялата дължина.

Tyrok също печели точки с новата си система за завъртане SmartTurn. Тя намалява напрежението върху конструкцията на плуга без да се прави компромис със скоростта. Процесът на завъртане е завържен в рамките на девет секунди. 

Опционално плуговете се предлагат с хидравлична защита срещу претоварване, осигуряваща гладка работа при тежки експлоатационни условия. Тялото на плуга леко се изтласква обратно в почвата чрез хидравличния цилиндър. Силата на спусъка намалява с увеличаване на височината на повдигане.

Безопасна, удобна и прецизна настройка за перфектен работен профил
Tyrok стандартно е оборудван с механично регулиране на ширината на браздата. Като опция работната ширина може да се регулира безкрайно хидравлично от комфорта на кабината на трактора. Новото автоматично регулиране на предната бразда AutoAdapt предлага огромно предимство по отношение на комфорт и прецизност. Хидравличното регулиране на общата работна ширина автоматично адаптира предната бразда точно към променената работна ширина, използвайки интелигентната кинематика на Tyrok. Основното регулиране на предната бразда или евентуалното приспособяване се извършва хидравлично от кабината. В резултат на това на променящите се почвени условия или наклони може да се реагира последователно и бързо, като по този начин се дава възможност за перфектно съответствие с последната бразда.
Настройка AMAZONE Тyrok 400Работната дълбочина се регулира механично или хидравлично. В това отношение основното опорно колело не само осигурява прецизен контрол на дълбочината, но също така осигурява оптимална защита от уплътняване на почвата. В допълнение, стандартното хидропневматично окачване на опорното колело осигурява максимален комфорт при шофиране и безопасност на пътя.

Tyrok може да бъде допълнително оборудван с контрол на сцеплението за намалено приплъзване. В този случай хидравличен цилиндър прехвърля теглото към задната ос на трактора. Това осигурява максимална сила на теглене и спестяване на гориво.

Допълнителните инструменти за захващане на почвата позволяват на новия полунавесен реверсивен плуг да бъде универсално адаптиран към всички работни условия. Например, на разположение са различни скимери или дъски за боклук за чисто вграждане на големи количества органични вещества. Могат да бъдат прикрепени допълнителни защитни протектори, за да се осигури по -добро насочване на плуга по склонове.

Повече информация може да получите от РАПИД КБ ЕООД официален представител на AMAZONE за България, мобилен тел: 0882 714 186, rapid.office@rapidkb.com
 

Предимства и недостатъци

  • Ефективен, лесно регулируем и здрав полунавесен обръщателен плуг с висока експлоатационна надеждност
  • Издръжлив и здрав корпус на плуга с тела SpeedBlade за по -високи работни скорости - в резултат на удълженото предно рамо на формованата дъска
  • Прецизна работна дълбочина по цялата дължина на плуга, благодарение на голямата правоъгълна тръбна рамка
  • Перфектно съвпадение на оранта, дори при различни условия, благодарение на стандартното хидравлично регулиране на предната бразда
  • Автоматично адаптиране на предната бразда към общата работна ширина чрез AutoAdapt
  • Бърз и лек процес на обръщане в резултат на хидравличното демпфиране на крайното положение - SmartTurn
  • Опорно колело осигурява точен контрол на дълбочината и оптимална защита на почвената структура
  • Максимална безопасност и комфорт в транспортно положение благодарение на стандартния амортисьор на колелото
  • Срязващ болт или хидравлична защита срещу претоварване за положително повторно навлизане в почвата
  • Удобният център за настройка SmartCenter е разположен върху главата на плуга

Потребителска оценка

1
0

Свързани ревюта

Видео
AMAZONE Group продължава динамичния си ръст
През финансовата 2020 година AMAZONE Group повишава приходите си от продажби до над 500 млн. евро.
19.04.2021 г.
266 прочитания
повече»
Видео
DLG присъди сребърни медали за три иновации на AMAZONE
Първи успехи за AMAZONE преди началото на Агритехника 2019. Безпристрастна група експерти, определена от Германската земеделска общност (DLG), присъди сребърни медали за три иновации на AMAZONE.
01.11.2019 г.
177 прочитания
повече»
Видео
AMATECHNICA 2018: AMAZONE представи нов ISOBUS терминал AmaTron 4 под формата на таблет
Четвъртото поколение на AmaTron предлага максимален комфорт при работа. Оборудван е с 8-инчов мултисензорен цветен дисплей за удобната работа дори и с няколко машини.
14.06.2018 г.
518 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
Земеделската техника CLAAS и AMАZONE – доказано добра комбинация на полето
Фирма РАПИД КБ организира мащабна полева демонстрация на почти пълната гама машини с марката CLAAS и AMAZONE в град Монтана. 
 
14.07.2017 г.
465 прочитания
повече»