Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Агритехника 2017: AMAZONE показа изцяло нова серия плугове Hektor


Семейната компания за земеделска техника AMAZONE представи изцяло нова серия обръщателни плугове AMAZONE Hektor по време на изложението Агритехника в Хановер, Германия.
 
Тези машини са подходящи за агрегатиране към трактори от 350 к.с. и дават възможност на фермерите да избират с какви отметателни дъски да бъдат оборудвани – лентови или цели, в зависимост от условията на работа в конкретната ферма.
 
“В момента сме на щанда на AMAZONE, един от нашите партньори. Ще разкажа за новостите, които се показват. Една от тях е плугът Hektor, който е полу-навесен плуг с 5, 6 и 7 корпуса. Това е нова машина в нашето портфолио. Като от миналата година освен полу-навесни плугове, AMAZONE предлага по-малките плугове, които са от 3 до 5 корпуса – това е моделът Cayros. Защо са важни плуговете за нашите земеделци? При нас голяма част от площите се орат, затова и ние от РАПИД КБ сме много доволни, че вече AMAZONE предлагат една пълна гама плугове от 3 до 8 корпуса и така можем да отговорим на нуждите на земеделците.”, разказа Николай Цеков, Мениджър продажби РАПИД КБ.
 
Всички плугове на AMAZONE могат да работят на дълбочина до 40 см., като работния захват на тяло се регулира хидравлично или механично.
 
“Плуговете могат да бъдат оборудвани с различни начини на защита – може да бъдат със срязващ болт или със non-stop хидравлична защита, което осигурява голям комфорт при работа. Всички плугове могат да бъдат оборудвани с предплужници или завихрители, което изключително много подобрява вида на оранта – остава черна угар при оран и всички растителни остатъци много добре се заравят.”, допълни Николай Цеков, Мениджър продажби РАПИД КБ.
 
По време на изложението Агритехника AMAZONE получи три сребърни отличия за постижения в земеделския сектор. Първият медал е за системата "SwingStop pro", която осигурява още по-прецизно насочване на рамото на пръскачките за защита на растенията. Това става с помощта на софтуерни и ускорителни сензори, които изчислява в реално време относителната скорост на всяка отделна дюза, настройват я и я контролират в милисекунди.
 
Вторият сребърен медал е за Amazone Agrirouter - интернет базирана платформа за обмен на данни, която позволява на земеделските производители да обменят всички работни данни между своите машини и разнообразната гама от селскостопански софтуерни приложения, независимо от производителя. Това опростява обмена на данни, намалява административните разходи и подобрява рентабилността.
 
Третото отличие е за иновативната система SmartService 4.0, която подобрява процесите на обучение и сервизиране при техническото обслужване, както и спомага за извършване на рутинна поддръжка по машината. Връзката се осъществява чрез таблети, смартфони или очила за данни.
 
“Машините стават все по-сложни и имат все повече електроника в тях и дистанционната диагностика е много важна и третият медал е точно в тази насока – да може да се решават тези сервизни казуси по-бързо.”, каза Николай Цеков, Мениджър продажби РАПИД КБ.
 
Всички продукти на AMAZONE, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.
 
 

Потребителска оценка

1
0

Свързани ревюта

ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ инвестира в ново модерно разширение на базата си в град Добрич
Събитието събра над 200 клиента и партньори на фирма РАПИД КБ, които дойдоха да изкажат своя оптимизъм за още по-дългосрочни взаимоотношения и повече закупена техника с марките CLAAS и AMAZONE.
 
15.11.2017 г.
494 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
Земеделската техника CLAAS и AMАZONE – доказано добра комбинация на полето
Фирма РАПИД КБ организира мащабна полева демонстрация на почти пълната гама машини с марката CLAAS и AMAZONE в град Монтана. 
 
14.07.2017 г.
482 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ показа богатa гама прикачен инвентар AMAZONE на БАТА АГРО
РАПИД КБ показа редица решения за оборудване на стопанства с немския прикачен инвентар AMAZONE на изложението БАТА АГРО в Стара Загора.
 
08.06.2017 г.
309 прочитания
повече»
Видео
AMAZONE добави към портфолиото си нов полу-навесен обръщателен плуг Hektor
AMAZONE Hektor ще се предлага с 6 и 8 плужни тела. Новите плугове са подходящи за трактори с мощност до 350 к.с. Те са оборудвани със стъпково ръчно регулиране на ширината на браздата от 36 до 48 см. на всяко плужно тяло. Серията Hektor се характеризира с лекота на работа и висока степен на здравина на машините. Благодарение на механичната и опростена настройка на плуга, той показва максимална производителност при всякакви почвени условия.
18.09.2017 г.
921 прочитания
повече»
Видео
AMAZONE ZG-TS 01 - ново поколение тороразпръсквачки с голям капацитет и възможност за калибриране
Немският производител на земеделска техника AMAZONE представи пред журналисти от Европа ново поколение прикачни торачки ZG-TS 01 с иновативна технология за претегляне ProfisPro. Серията включва два нови модела ZG-TS 7501 с обем на бункера от 7500 литра и ZG-TS 10001 с обем на буннкера 10 000 литра.
 
29.09.2017 г.
806 прочитания
повече»