Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Агритехника 2017: CLAAS представи иновативни и производителни машини (ВИДЕО)


По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия, фирма CLAAS представи изцяло нова концепция за зърнокомбайни, силажокомбайни и трактори оборудвани с гумено-верижно задвижване. Този тип задвижване се характеризира с до 66% по-малко утъпкване на почвата.

На щанда на CLAAS бе представен трактор AXION 960 TerraTrac, който бе отличен със сребърен медал от журито на Агритехника за уникалното пълно окачване на двата моста при полу-верижните трактори. Прототипът на този трактор комбинира предимствата на гумено-верижното задвижване по отношение на утъпкването на почвата и транспортния комфорт на колесния трактор. CLAAS AXION 960 TerraTrac предлага максимален комфорт при транспортна скорост до 40 км./ч.
 
Традиционно немската семейна компания бе отличена с много отличия по време на изложението.
 
“Горди сме, че компания CLAAS получи златен медал за автоматизираната вършачна система CEMOS Auto Threshing, която автоматично настройва комбайните към условията на прибиране на реколтата за максимална производителност и оптимална чистота на зърното при минимален разход на гориво. Вторият медал е сребърен и е отново за CEMOS системата, но този път при тракторите. Тази система позволява автоматична настройка на трактора за максимално най-добрите условия за работа с даден прикачен инвентар или на определен терен. CLAAS получи сребърен медал също за иновативния си подход към безопасността, а именно системата TELEMATICS – съвместна разработка с BMW, която предупреждава водача на автомобила, че по пътя си ще трябва да се размине с голяма селскостопанска машина.", заяви Карстен Волк, Мениджър продажби на CLAAS за България​.
 

По време на Агритехника 2017 бе представена изцяло нова серия колесни товарачи CLAAS TORION. Машините от тази серия ще се предлагат в седем модела, които ще дават високо-професионални решения за работа при транспорт на селскостопански стоки и силаж, както и за работа в животновъдни ферми и стопанства, занимаващи се със зърно производство. Новата серия товарачи е съвместна разработка на семейните компании CLAAS и Liebherr, които имат многогодишен опит в машиностроенето.
 
Всички товарачи TORION имат оптималното разпределение на теглото. Двигателят е монтиран много ниско в задната част на машината, което създава противотежест на зоната за повдигане. Това означава, че е необходим по-малко допълнителен баласт, а от там и по-малко износване на гумите и по-нисък разход на гориво. При ниско собствено тегло са възможни големи натоварвания от 7,75 до 9,75 тона.
 
Всеки един модел CLAAS TORION е оборудван със CMATIC скоростна кутия, която комбинира едновременно хидростатична и механична трансмисия в едно. По този начин се получава максимална производителност и икономия на гориво. Заедно с това е добавена и системата Dynamic Cooling, която автоматично контролира скоростта на вентилатора за охлаждане и осигурява пълноценна работа на дигателя.
 
Премиера на изложението в Хановер направиха и новите модели телескопични товарачи CLAAS SCORPION – също съвместна разработка на CLAAS с немската компания Liebherr. Те предлагат по-голяма товароподемност – в зависимост от модела между 3.2 до 5.6 тона, съчетана с капцитет на повдигане от 6 до 10 метра. Новите модели се предлагат с хидростатична трансмисия VARIPOWER или VARIPOWER PLUS, оборудвани са с дизелови двигатели Deutz с мощност до 156 к.с. и отговарящи на стандарт за вредни емисии Tier IV. CLAAS SCORPION също са оборудвани със системата Dynamic Cooling.
 
По време на Агритехника в Хановер, Карстен Волк, Мениджър продажби на CLAAS за България, сподели своите впечатления за пазарния дял на CLAAS в България.
 
“CLAAS постоянно развива своята дилърска мрежа за още по-добро обслужване на своите клиенти на местно ниво. Изключително доволни сме от нашия представител в България – РАПИД КБ. Нашето партньорство продължава вече над 25 години  и се радваме, че заедно с тях успяваме да поддържаме целите на CLAAS, а именно – да сме близо до фермерите, да им предлагаме качествени машини и експресен сервиз. Благодарение на това, че споделяме общи виждания за развитието на агро сектора, гордо мога да заявя, че CLAAS е водеща марка на българския пазар при зърнокомбайните, силажокомбайните, а в последните години и при тракторите.”, добави Карстен Волк, Мениджър продажби на CLAAS за България.
 
Повече информация за машините с марка CLAAS може да получите от официалния вносител за България - фирма РАПИД КБ ООД на тел. 02/400-80-10 и на www.claas.bg.
 
 
 

Потребителска оценка

1
0