Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Агритехника 2017: CLAAS представи нова серия колесни товарачи CLAAS TORION

CLAAS TORION
15.12.2017 г.
290 прочитания

По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия немската компания CLAAS представи изцяло нова серия колесни товарачи TORION. Това са първите колесни товарачи, създадени за използване в земеделието от компанията и са съвместна разработка с Liebherr. С този продукт CLAAS отговаря на нарастващото търсене на високо продуктивни машини за професионален превоз и натоварване на материали в земеделието и представя седем нови товарача, които допълват настоящата гама от телескопични товарачи, транспортни ремаркета и трактори с челни товарачи. 

CLAAS и Liebherr - успешно партньорство при машиностроенето за земеделие
Експертните познания на семейната компания Liebherr намериха приложение в новите колесни товарачи TORION. Производителят на строителна техника ще си сътрудничи с CLAAS за всички бъдещи модели TORION, както и за моделите от серията SCORPION. Изцяло новите модели са оборудвани с доказалото се задвижване POWER SYSTEM на CLAAS, което съчетава изключителна надеждност с впечатляваща ефективност. Серията TORION може да се похвали с просторна кабината, която предлага оптимална видимост във всички посоки.

Мултифункционална машина
CLAAS TORION e подвижна мултифункционална машина, създадена специално за работа в животновъдни стопанства и със специални култури. Моделите TORION 639 и 535 са с двигатели Yanmar, които развиват до 68 к.с. (50 кВт) и отговарят на емисионен стандарт Stage IIIB. Те са изключително здрави и издръжливи. Имат адаптивно хидростатично задвижване с два режима на управление: F1 от 0 до 6 км/ч и F2 от 0 до 20 км/ч. В зависимост от операцията водачът може да превключва от единия режим на управление към другия само с натискане на един бутон. За работа при ниски скорости (напр. лопата за измерване на фураж) количеството хидравлично масло може да се контролира посредством контролните прибори за ниска скорост.
CLAAS TORION 639

Голяма стабилност благодарение на оптималния център на тежестта
Полезният товар на TORION 639 и 535 е съответно 3.45 т и 3.85 т. Оптималният център на тежестта и вертикалния просвет от 2,5 м. гарантират оптимална стабилност дори при работа на неравен терен. Централно разположените оси и въртящият се шарнир допълнително придават безопасност и удобство, като премахват евентуално друсане по пътя.
 
Максимална видимост
Кабината и люкът при TORION 639 и 535 са разположени така, че осигуряват максимална видимост. Предното стъкло се простира до пода на кабината, като освен това дава максимална видимост в посока нагоре, така че операторът може да наблюдава кофата от всяка позиция. Закръгленият заден прозорец осигурява на оператора оптимална видимост назад по време на движение. Заостреното напред рамо се стеснява към кабината и гарантира оптимална видимост по всяко време както на товара, така и на прибора.
CLAAS TORION
 
CLAAS TORION 1511, 1410 и 1177 - крият повече сила
Моделите 1511, 1410 и 1177 от новата серия товарачи са оборудвани с икономични DPS двигатели, които вече доказаха ефективността си при серията трактори CLAAS ARION 500. Те отговарят на емисионен стандарт Stage IV и развиват до 167 к.с. Скоростната кутия е VARIPOWER с три режима на задвижване - от 0 до 6, от 0 до 16 и от 0 до 40 км/ч за оптимално нагаждане към условията. Тези модели са идеални за ферми и изпълнители, които се нуждаят от достатъчно мощност за утъпкане на силаж, товарене на зърно, тор или друг насипен материал.

Уникална позиция на двигателя
Всички товарачи TORION имат оптимално разпределение на теглото. Уникалната позиция на двигателя, който е разположен много ниско към задната част, поражда противоположна тежест на повдигащата зона. Това означава, че е необходим много по-малко баласт при работа, а това пък повлиява положително износването на гумите и консумацията на гориво. Тежки товари от 7.75 до 9.75 тона могат да се повдигат при по-ниско работно тегло.
 
Повдигащ механизъм с P- или Z-кинематика
CLAAS TORION 1511, 1410 и 1177 се предлага с P- или Z-кинематика. P-кименатиката разпределя товара по цялата повдигаща зона и има по-голяма повдигаща сила в горната работна зона. Тя е най-добрият избор за повечето видове земеделска приложения. Z-кинематиката има много висок въртящ момент, а лопатата може бързо да се накланя.
CLAAS TORION
 
SMART LOADING за повече удобство и ефективност
Високотехнологичната система за асистиране на водача SMART LOADING съчетава всички системи и оптимизира работата с машината. Практичните допълнителни характеристики улесняват работата на оператора и помагат за повишаване на ефективността. Тези функционалности включват програмируема функция за връщане на лопатата и задаване на лимити на повдигане и спускане, което позволява на оператора автоматично да ръководи подвижното рамо до предварително зададени позиции с помощта на джойстика. Налична е и система за претегляне, с която се работи лесно посредством сензорен екран. При най-големите модели – 1914 и 1812 – функцията за връщане на лопатата и задаването на лимити на повдигане и спускане се предлагат стандартно, докато при моделите от 1511 до 1177 тези функции са налични по избор. Системата за претегляне се предлага по избор за всички модели.
CLAAS TORION
 
Лесен за работа сензорен дисплей
И трите модела в серията среден клас на TORION са оборудвани със стандартен 7-инчов екран. Предлагат се два различни вида джойстик за удобен и прецизен контрол на TORION. Джойстикът с ергономичен дизайн може да се използва за лесно и прецизно управление функциите на подвижното рамо. Посоката на движение може също лесно да се смени с помощта на двупозиционен лостов превключвател. Мултифункционалният лост, който се предлага по избор, има и допълнителен контролен лост с четири хода, който може да се използва за контрол на трета или четвърта хидравлична верига за напълване и разтоварване на лопати с по-голяма височина на разтоварване или за отваряне и затваряне на вили за силаж.
 
DYNAMIC COOLING – охлаждане според нуждите
Системата DYNAMIC COOLING контролира скоростта на вентилатора електронно и гарантира, че степента на охлаждане на двигателя отговаря на текущите нужди, независимо какви са условията на работа. По избор се предлага интегриран реверсивен вентилатор. Той също работи изцяло автоматично в зависимост от настройките, зададени от оператора, и отстранява замърсяванията от решетката на радиатора.
 
Най-големите представители от серията TORION 1914 и 1812
С най-големите модели TORION 1914 и 1812 CLAAS се съсредоточава върху изпълнителите и големи стопанства, които имат най-сериозни изисквания по отношение на мощност, производителност и удобство на оператора. Със своите ефективни двигатели Liebherr тези машини развиват съответно 195 и 228 к.с. и отговарят на емисионен стандарт Stage IV без допълнителен филтър за твърди частици. Полезният товар е 11.1 и 12.4 т. И двата големи модела стандартно са оборудвани със системата DYNAMIC COOLING, а за силно замърсена работна среда по избор се предлага автоматичен реверсивен вентилатор.
CLAAS TORION

Удобна предавателна кутия CMATIC
Безкрайно адаптируемата power-split предавателна кутия CMATIC работи с комбинация от хидростатично и механично задвижване, за да постигне максимална ефективност при всички товарно-разтоварни работи. Високото ниво на механичната предавка при ниски скорости до 10 км/ч, както и при максимална скорост, води до висока изходна мощност при ниска консумация на гориво.
 
Високо рамо за максимална височина на натоварване
Също като моделите от средния клас, двата най-големи модела TORION се радват на оптимално разпределение на тежестта, като двигателят е разположен съвсем в края на машината. Това означава, че достъпът до него е лесен, а поддръжката е детска игра. Подвижното рамо се предлага или със земеделска, или със Z-кинематика, като земеделската е особено подходяща за всякакви земеделски операции. И двете машини по избор може да се оборудват с високо подвижно рамо, при положение че се използва земеделска кинематика. Високото рамо е с дължина 3,0 м – с 40 см по-дълго от стандартното – и достига височина на натоварване до 4,64 м (при осовата точка). Дълго рамо е налично по избор при всички модели в серията от среден клас. 

Повече информация за машините с марка CLAAS може да получите от официалния вносител за България - фирма РАПИД КБ ООД на тел. 02/400-80-10 и на www.claas.bg.

Потребителска оценка

2
0

Свързани ревюта

Видео
Новите модели трактори CLAAS AXION 900 - повече мощ и комфорт
Немският производител на земеделска техника CLAAS представи нови модели трактори от серията AXION 900. Отличителни характеристики на машините са голямa мощност, нови иновативни скоростни кутии, изключчително лесно управление за операторите и намалена консумация на гориво.
01.08.2017 г.
1104 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи иновативни и производителни машини (ВИДЕО)
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия, фирма CLAAS представи изцяло нова концепция за зърнокомбайни, силажокомбайни и трактори оборудвани с гумено-верижно задвижване. Този тип задвижване се характеризира с до 66% по-малко утъпкване на почвата.
30.11.2017 г.
568 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ инвестира в ново модерно разширение на базата си в град Добрич
Събитието събра над 200 клиента и партньори на фирма РАПИД КБ, които дойдоха да изкажат своя оптимизъм за още по-дългосрочни взаимоотношения и повече закупена техника с марките CLAAS и AMAZONE.
 
15.11.2017 г.
468 прочитания
повече»
Видео
Агритехника 2017: CLAAS спечели един златен и четири сребърни медала
По време на Агритехника 2017 семейната фирма CLAAS спечели един златен и четири сребърни медала. Отличията са от Немската асоциация на земеделците (Deutsche Landwirtschafts- Gesellschaft, DLG), които са за иновации от света на земеделските технологии.
 
22.11.2017 г.
388 прочитания
повече»