Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Агритехника 2017: CLAAS представи обновена серия телескопични товарачи CLAAS SCORPION

CLAAS Scorpion Agritechnica 2017
21.12.2017 г.
256 прочитания

По време на Агритехника в Ханове, Германия CLAAS представи изцяло нова серия SCORPION, разработена в сътрудничество с Liebherr. Новите модели SCORPION предлагат по-добра производителност благодарение на повишената товароподемност, новите високотехнологични системи за асистиране на водача, повече комфорт и ефективност, както и по-голяма безопасност и надеждност.

По-голяма продуктивност на телескопичното рамо
Изцяло новите модели SCORPION могат да се похвалят с подобрена работна хидравлика и повишена товароподемност от 3,2 на 5,6 т, което води до оптимални резултати и продуктивност заради кратката продължителност на циклите. От м. декември 2018 г. ще се предлага и допълнителен модел SCORPION, който ще удовлетвори и „най-тежкотоварните“ нужди благодарение на товароподемността си от 6,0 т и височината на повдигане от 9,0 м. Друго сериозно подобрение в новата серия е високоефективното задвижване, което гарантира изключително удобно и прецизно маневриране. Доказалите се хидростатични предавателни кутии VARIPOWER и VARIPOWER PLUS имат по три предавки, които се контролират лесно посредством джойстика. Безопасността и удобството на водача са гарантирани от електрохидравличната паркираща спирачка, която се активира автоматично, ако водачът стане от седалката – машината спира и двигателят се изключва. Когато водачът натисне скоростния педал, за да се придвижи в зададената посока, паркиращата спирачка автоматично се деактивира. Също като при предишната серия всички модели са оборудвани с дизелови двигатели Deutz, които развиват до 156 к.с. (115 кВт) и отговарят на емисионен стандарт Stage IV (Tier 4).
 
Нова концепция DYNAMIC COOLING
Наличната система за въздушния поток е допълнително оптимизирана в последната серия SCORPION чрез въвеждане на новата концепция за динамично охлаждане DYNAMIC COOLING. Тя автоматично регулира скоростта на вентилатора и гарантира охлаждане на двигателя спрямо съответните нужди, независимо какви са условията на работа. Въздухът се засмуква в предната част, преминава покрай двигателя и се изпуска в задната част на машината. Реверсивният вентилатор също работи изцяло автоматично според зададените от оператора настройки. При работа в особено замърсена среда водачът може по всяко време ръчно да активира реверсивното движение на вентилатора само с натискане на един бутон.
 
Модели за всички операции
С разширяването на продуктовата гама и включването на новите модели SCORPION 741 и 1033 CLAAS вече имат машини за всякакви операции. SCORPION 741 е компактна и маневрена мултифункционална машина, която може да се похвали с товароподемност над средната – над 4,0 т. SCORPION 1033 е разработен за места, където височината е от значение. Така например височината му на повдигане от 9,75 м позволява лесно да се струпат бали на по-голяма височина, както и да се извършва дозиране в зърнохранилища.

Доказана бърза смяна на инвентара
Също като останалите машини от серията, и двата модела са снабдени с доказалата се система за бърза смяна на инвентара, която е съвместима и с по-стари прибори. В новата серия за моделите 1033 и от 741 до 635 се предлага и странична опора на телескопичното рамо. Тази допълнителна опора осигурява още по-голяма стабилност и защита на машината, когато операцията предполага значително удължаване на рамото и сериозно боравене с лоста. За операции, които не подлагат телескопичното рамо на толкова големи изпитания, извън Германия се предлагат и базови модели без предавателна кутия VARIPOWER.
 
Експертните познания на Liebherr
При разработването на новата серия CLAAS разчиташе на експертните познания на Liebherr – специалистите по строителна техника. Тази иновативна семейна компания ще продължи сътрудничеството си с CLAAS и в бъдещи проекти. Целта на съвместната работа беше да се разработи интелигентен дизайн на шаси и капак за новите модели SCORPION, който да гарантира максимална видимост. Точката на захващане на телескопичното рамо сега е разположена по-ниско на шасито, което значително разширява зрителното поле в посока надясно и назад.
 
Нов дизайн на кабината
Кабините на новите модели са с изцяло нов дизайн и осигуряват пълна видимост на 360°. Всички важни бутони и лостове са разумно разположени и с удобен достъп. Централните уреди и индикатори са събрани на едно място в 3,5-инчов екран, така че операторът с един поглед вижда цялата важна информация за статуса на машината като скорост, вид управление, ниво на хидравлично масло. От пролетта на 2018 г. като опция ще се предлага и 7-инчов дисплей, който съчетава всички тези функционалности.
 
Съкращаване на циклите със SMART LOADING
Системата SMART LOADING в новите модели SCORPION съчетава всички системи, за да гарантира оптимално използване капацитета на машината, освен това е снабдена и със защита от претоварване, която се грижи активираните функции винаги да са добре координирани. По избор може да се добави и автоматично връщане на греблото за операции по натоварване със зададена позиция на греблото, която водачът регулира с натискане на бутон от джойстика. SMART LOADING позволява прецизен контрол на работната хидравлика, така че стоките да се подреждат с по-голяма точност. Скоростта на работната хидравлика лесно може да се намали наполовина посредством двупозиционен лостов превключвател.
 
Оптимална скорост на двигателя за всички операции
Новите модели SCORPION разполагат със SMART ROADING и DYNAMIC POWER – две системи, които гарантират оптимална скорост на двигателя както на пътя, така и по време на работа. Подобрената версия на SMART ROADING автоматично коригира скоростта при ускоряване след достигане на максимална скорост. Ако е нужна по-малка мощност, скоростта на двигателя автоматично намалява. При моделите 756 и 746 системата DYNAMIC POWER регулира скоростта на двигателя в зависимост от движенията на джойстика. Използването на двете системи в тандем гарантира удобно возене при всички операции, спестява гориво и намалява шума.
 
Управляем кучешки ход
Като допълнение към стандартните режими на управляващ преден мост, управление 4х4 и кучешки ход, новите модели SCORPION стандартно се предлагат с още един четвърти режим за диагонално управление. За разлика от традиционното диагонално управление, при този режим предният мост също може да се контролира, а това носи значителни предимства при определени операции като маневриране в силажни ями или движение по протежението на стени на сгради. Освен това изцяло новите телескопични товарачи по избор може да се оборудват с TELEMATICS на CLAAS. На моделите SCORPION 741 и 736 може да се поставят и по-големи гуми 500, които да повишат стабилността и да намалят натиска върху почвата при работа на полето.
 
Новите хидравлични модели SCORPION ще бъдат на пазара от 1 януари 2018 г. От м. май 2018 г. моделите 635, 732, 736, 741 и 1033 ще се предлагат и с емисионен стандарт на двигателя Stage IIIA за държави с не толкова стриктна регулация.

Повече информация за машините с марка CLAAS може да получите от официалния вносител за България - фирма РАПИД КБ ООД на тел. 02/400-80-10 и на www.claas.bg.
 

Потребителска оценка

4
0

Свързани ревюта

Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи нова серия колесни товарачи CLAAS TORION
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия немската компания CLAAS представи изцяло нова серия колесни товарачи TORION. Това са първите колесни товарачи, създадени за използване в земеделието от компанията и са съвместна разработка с Liebherr.
15.12.2017 г.
283 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи иновативни и производителни машини (ВИДЕО)
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия, фирма CLAAS представи изцяло нова концепция за зърнокомбайни, силажокомбайни и трактори оборудвани с гумено-верижно задвижване. Този тип задвижване се характеризира с до 66% по-малко утъпкване на почвата.
30.11.2017 г.
564 прочитания
повече»
Видео
Аргитехника 2017: CLAAS ще представи нова версия на телескопичния товарач SCORPION
CLAAS ще покаже по време на международното изложение Agritechnica изцяло нова серия SCORPION, разработена съвместно с Liebherr, технологичния лидер в областта на обработката на професионални материали. Произведен от Liebherr, новият SCORPION в момента се тества и ще бъде наличен от януари 2018 г.
 
28.10.2017 г.
348 прочитания
повече»