Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Amazone с нова гранична тороразпръскваща система BorderTS

Amazone BorderTS
840 прочитания

AMAZONE разработи BorderTS дефлектора за ZA-TS монтирани тороразпръскващи системи и ZG-TS тороразпръскващи системи за ремарке за още по-прецизно торене до границата на полето за реализиране на по-широки работни ширини. За разлика от конвенционалните дефлектори, системата BorderTS е интегрирана в софтуера на тороразпръскващата система. Новият дефлектор се използва заедно със системата за гранично разпръскване с интегриран диск AutoTS, оборудван с конструкция на специална преграда за регулиране на потока. 

Гранично разпръскване на торове – съвършената прецизност на AMAZONE 
Прецизното гранично разпръскване на торове винаги е било от огромно значение за AMAZONE. Всеки земеделец е наясно, че потенциалът за генериране на високи добиви е свързан с граничните зони на полето, при пестене на торове и опазване на околната среда. 
Системите за гранично разпръскване на торове като Limiter помагат на фермерите да превключват комфортно между странично, гранично, водно и нормално разпръскване от самата кабина.

Предимствата на AutoTS проличават при по-големите работни ширини. Малка лопатка за разпръскване се активира в системата за разпръскване на торове с интегриран диск, като торовете получават по-малко ускорение за прилагане по протежение на необходимото ограничено разстояние. AutoTS позволява много по-равномерно и ефективно разпръскване на торовете до самата граница на полето, увеличавайки добивите до 17% в съответната зона в сравнение с конвенционалните системи за гранично разпръскване на торове. 

И двете системи за разпръскване на торове работят на принципа за торене от първата бразда до крайната граница на полето. 

За постигане на още по-високи добиви в края на полето, новият BorderTS дефлектор може да се използва съвместно с AutoTS. BorderTS разпръсква торовете точно до крайната граница на полето до съответните култури. При извършване на тази операция, шибърът, разположен до границата на полето остава затворен. AMAZONE специално разработи новия BorderTS дефлектор за TS разпръскващата система, която при използване в съчетание с AutoTS постига отлични резултати при страничното разпределяне до края на полето без подаване на торове отвъд въпросната граница. Това повишава добивите до 27% в крайните пет метра от граничния район в сравнение с конвенционалните системи за гранично разпръскване на торове. 

Прецизно гранично разпръскване на торове с новия BorderTS дефлектор, съчетан с AutoTS 
В допълнение на използването на новия BorderTS дефлектор в площи с редови култури или при специална система на засяване, дефлекторът може да се използва изключително ефективно за първо прилагане на торове при зърнени култури. При тази ситуация е изключително важно да се прилага цялото количество торове по границата на полето, без торене отвъд въпросната граница. 

Илюстрация на комбинирано използване на BorderTS и AutoTS: 
Amazon BorderTS(1) Торовете се разпръскват от ръба на полето към културите от дефлектора BorderTS с автоматично редуциране на нормата за разпръскване от 50%. Шибърът, разположен най-близо до граничния край на полето, остава затворен. 
(2) AutoTS разпръсква торовете с темп 50%, за да достигне нормата от първата бразда от граничния край на полето 
(3) При последващото минаване бразди се възстановява на 100% нормалният темп на разпръскване при 100% от двете страни. 

Всички стойности могат да се запаметяват предварително в настройките на торачката за автоматично задаване на настройките в зависимост от конкретната ситуация за приложение. 

Дефлекторът BorderTS е монтиран централно зад разпръскващото устройство и може да се активира хидравлично. 

При активиране дефлекторът BorderTS на торачката ZA-TS се позиционира отгоре над лопатките за разпръскване. Специалната конструкция с преградна плоча и безстепенно регулируема направляваща пластина нежно направляват гранулите към земята.

За повече информация, обръщайте се към специалистите на РАПИД КБ, официален представител на AMAZONE за България на имейл: @rapid.office@rapidkb.com и уебсайт www.rapidkb.com 

Потребителска оценка

0
3