Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

БАТА АГРО 2018: Австрийските трактори Lindner направиха премиера в България (ВИДЕО)


Фирма Универсал НВГ, официален представител на Lindner за България, представи серия модели универсални трактори - Geotrac и Lintrac .

Компанията Lindner има над 70-годишна история в производството на трактори за австрийския пазар. Това са висококачествени машини проектирани и произведени с новаторско мислене, насочени основно към ефективните високотехнологични решения, целящи да улеснят работата на фермерите и да намалят техните разходи. В конструкцията на тракторите се използват компоненти на доказали се на пазара марки: двигатели Perkins, скоростна кутия ZF, кабини Fritzmeier, хидравлика Bosch-Rexroth. Австрийската компания е сред малкото брандове в сферата, които произвеждат машините си само и единствено от произведени в Европа компоненти. Това ги прави машини с изключителна здравина и висока устойчивост при голямо натоварване и при тежки работни условия.

„Именно тракторите Lindner се представят в три продуктови гами: Geotrac, Lintrac и третата гама е Unitrac, като Lintrac са най-иновативната и най-новата продуктова линия на Lindner. Те се характеризират със завиване на задния мост, което е много голяма иновация в производството на тракторите и благодарение на това се постига една доста голяма устойчивост при работа в наклонени терени и поради тази причина те са доста продаваеми за ливади, пасища и са доста популярни в районите на Тирол, в Бавария. И поради тази причина предполагаме, че за българския пазар, за нашите планински и пасищни райони също ще се представят доста добре.“, заяви Венцислав Георгиев, Търговски мениджър Универсал НВГ.

Заедно с новите трактори, премиера на щанда на БАТА АГРО направи и американската компания RAVEN – пионер в световното прецизно земеделие.

“Днес заедно с Универсал НВГ представяме най-новите продукти на Raven, които спестяват време и средства във всяка ферма и във всички обработките на полето. Един нашите от продуктите, който е навигационната система CR7. Използва се като универсален дисплей, лесен е за употреба и е на достъпна цена. Това е базов ISOBUS терминал, който по всяко време може да бъде надграден със специфични приложения, необходими за различните стопанства. Благодарение на ISOBUS, CR7 предлага пълен контрол над всеки ISOBUS инвентар – и още: запис на данни, управление на задачите, контрол секциите и много други. Заедно с навигационните системи представяме и комбинираният приемникът RS1, който е с вградена GPS антена, модул на системата за автоматично управление, жироскоп и компас сензори, всички комбинирани в едно устройство. Приемникът проследява и изпраща данни от машината, а при автоматично управление реагира бързо в прихващане на правата линия, при високи и ниски работни скорости“, обясни Андрей Гулко, Регионален мениджър клиенти за Централна и Източна Европа Raven.

Raven е доказана марка и световен лидер на пазара за прецизно земеделие в контрола на функциите на пръскачките. Иновативната системата Hawkeye дава възможност за контрол на работното налягане на всяка дюза, за да се достигне и поддържа необходимата норма на пръскане и еднаква големина на капката с една и съща дюза при голям диапазон на скоростта. Използвайки PWM клапанната технология за настройка на нормата и налягането в дюзата, се осигурява независимо управление на тези два фактора. Hawkeye дава възможност за изключване на дюза по дюза при презастъпване или задаване на различна норма на пръскане в определена секция.

До края на месец юни земеделските производители могат да се възползват от промоционални цени на определени продукти с марката Raven.

На щанда на фирма Универсал НВГ фермерите имаха възможност да видят компактни дискови брани и обръщателни плугове на френският производител Eurotechnics, обединяващ марките – Goizin, Jean de Bru и Suire. За фермерите с пасищно и ливадно стопанство бяха показани машини на италианската компания Enorossi – специализиран производител на машини за зелена линия – косачки, сеносъбирачи, балопреси, машини за фолиране и други.

Повече информация за пълната гама земеделска техника, предлагана от Универсал НВГ, може да получите от търговският отдел на фирмата на тел. 0889 231012, 0885 331355 или да посетите фирменият сайт www.universal-nvg.bg.

Потребителска оценка

4
0