Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

БАТА АГРО 2018: CLAAS LEXION 780 – иновативно оборудване и производителност в полето


РАПИД КБ, официалният представител на престижната немска марка CLAAS, представи редица новости по време на международното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2018.
 
Впечатление направи подобрен модел зърнокомбайн CLAAS LEXION 780 Terra Trac. Машината е с революционни автоматизирани системи при жътва, които гарантират ненадмината производителност на полето и елиминират грешките от страна на операторите.
 
Христо Маринов, Продуктов мениджър CLAAS в Рапид КБ, представи новостите от немската марка:
“На щанда на тазгодишното издание сме показали един от най-високо технологичните комбайни в момента, това е CLAAS LEXION 780 Terra Trac, който е оборудван до висока степен с автоматизиращи системи, подпомагащи работата на оператора.
 
Една от новостите е CEMOS AUTOMATIC пакет, който до голяма степен автоматизира работата на машината и позволява оптимално настройване без намеса на оператора. Една от функциите на CEMOS AUTOMATIC пакета, който имаме в този комбайн е абсолютна новост за българския пазар, това е функцията AUTO TRESHING, която беше наградената на Агритехника 2017 със златен медал, и при която имаме автоматична настройка на овършаването, оборотите на вършачния барабан и съответно разстоянието на контрите.“
 
Заедно с това системата Terra Trac осигурява независимо окачване на двете вериги на предния мост като увеличава проходимостта на комбайна при по-влажни условия и намаляване утъпкването на почвата, благодарение на голямата си контактна повърхност.
 
Премиера на БАТА АГРО 2018 направи нов колесен товарач CLAAS TORION 535, който e предназначен основно за товаро-разтоварни дейности в земеделските стопанства, но намира изключително успешно приложение и в животновъдните ферми. Машините от серия TORION могат да се похвалят с просторна кабината, която предлага оптимална видимост във всички посоки и адаптивно хидростатично задвижване с два режима на управление: F1 от 0 до 6 км/ч и F2 от 0 до 20 км/ч.
 
Фермерите имаха възможност да видят и пълна гама трактори с марката CLAAS на щанда на РАПИД КБ по време на изложението БАТА АГРО.
 
„Представили сме, както винаги и пълната гама трактори, които CLAAS предлага, като имаме и най-големия представител CLAAS XERION 5000 Trac, който е с мощност 535 к.с. и е с 4 еднакви колела. Това е трактор с голяма производителност и наистина доста тежка машина. Това, на което трябва да обърнем внимание е системата за автоматично регулиране на налягането на гумите, позволяващо на трактора да има по-малко утъпкване на почвата.“, допълни още Христо Маринов.
 
Земеделските производители имат възможност да закупят техника CLAAS на преференциални лизингови условия през цялата година. Екипът на РАПИД КБ може напълно да съдейства в тази насока, тъй като фирмата работи с всички големи финансови институции.
 
Христо Маринов изтъкна и възможностите за изгодно закупуване на техника от РАПИД КБ:
„Както винаги предлагаме и много изгодно финансиране за нашите клиенти, имаме отлични отношения с финансови партньори и институции, така че клиентите ни могат да разчитат на съдействие от наша страна.“
 
Повече информация за техника с марката CLAAS можете да намерите при официалния представител на марката за България, фирма РАПИД КБ - тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.

 

Потребителска оценка

2
0

Свързани ревюта

Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи нова серия колесни товарачи CLAAS TORION
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия немската компания CLAAS представи изцяло нова серия колесни товарачи TORION. Това са първите колесни товарачи, създадени за използване в земеделието от компанията и са съвместна разработка с Liebherr.
15.12.2017 г.
319 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ представи предимствата на комбайните CLAAS, оборудвани за жътва на ориз
Фирма РАПИД КБ проведе мащабна полева демонстрация на оризовите полета край град Съединение, в стопанството на Ел Агро Маринчешки. CLAAS TUCANO 570 е с последно поколение двигатели Mercedes отговарящи на екологична категория Tier IV Final, оборудвани със система AdBlue с каталитична селективна редукция и гарантира мощност от 345 к.с.
 
29.09.2017 г.
1653 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ представи официално програмата FIRST CLAAS USED
FIRST CLAAS USED е новата програма, предлагана от всички дилъри на CLAAS, която дава възможност за закупуване на проверена и обслужена употребявана земеделска техника.
 
12.05.2018 г.
312 прочитания
повече»
Видео
Агритехника 2017: CLAAS с нова концепция на верижната система CLAAS TERRA TRAC
CLAAS представи цялостна концепция за верижно-задвижване при земеделската техника по време на международното изложение Аритехника в Хановер, Германия. Новите версии на верижната система TERRA TRAC намират приложение в силажокомбайните JAGUAR и големите модели трактори AXION.
30.12.2017 г.
535 прочитания
повече»