Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

БАТА АГРО 2019: Универсал НВГ представи нови машини за растителна защита

Универсал-НВГ на БАТА АГРО 2019
11.06.2019 г.
391 прочитания

Универсал НВГ взе участие в международното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2019, което се проведе от 14-ти до 17-ти май в град Стара Загора. Традиционно компанията представи редица нови машини, които отговарят на последните изисквания на фермерите за растителна защита. Фермерите видяха предимствата на пръскачките AGRIO, TEYME и Moccia.

Показана бе прикачната щангова пръскачка AGRIO ALKA 2521 с обем на основния резервоар 2500 литра и захват на щангите 21 метра. Стандартно моделът е оборудван с мост с променлива ширина и спирачки на въздух. Моделът има бъркалка в основния резервоар, въздушни спирачки за транспорт и електрически потенциометър за стабилизация на щангите за работа в наклон,  Оборудван е с помпа Annovi Reverbery с дебит 186 л/мин, както и с миксер за смесване на препарата с дюза за почистване на шишетата. Изключително важна за компанията е безопасността по време на работа. Новата патентована технология на системата EASYFLOW за безконтактно наливане на препарати защитава механизаторите от пряк достъп с химикалите. След зареждането тубата се измива с чиста вода под налягане.

Зареждането с помощта на адаптера позволява препарата да изтича свободно, точното дозиране е лесно, а безопасността е гарантирана. AGRIO ALKA 2521 е с 2 смукателни филтъра и филтър за високо налягане. Основна отличителна черта на всички пръскачки с марката AGRIO са пневматичните секционни клапани, които спомагат за постоянната циркулация на препарата и контрол на секциите с въздух. Това гарантира бърза скорост на реакция, дългосрочна експлоатация и минимална поддръжка. Пръскачките са оборудвани с троен дюзодържач с немски дюзи Lechler, както и компютър Mueller Elektronik – Spraylight за автоматично поддържане на зададената норма на пръскане, без значение от промяната в скоростта на движение. По желание на фермерите всеки модел може да бъде дооборудван с автоматично изключване на секциите при препокриване и при маневра в края на полето, както и със сензори за автоматичен контрол на височината на щангата, което и дава значителна стабилност при заклащане.

Впечатление направи и навесната вентилаторна пръскачката на испанския производител Teyme модел ASM1 GTA6. Тя е с полиетиленов резервоар с висока плътност с обем 600 л. Оборудвана е с италианска помпа Comet APS 61, с налягане 40 бара. Диаметърът на вентилатора - 610 мм, перките на вентилатора са регулируеми. За всеки модел пръскачки се предлагат различни модели на дефлектори за насочване на въздушния поток, спрямо височината и етапа на развитие на насажденията. По този начин се намаляват загубите от отвяване на препарата, като същевременно разтвора е равномерно разпределен от основата до върха.Екипът на Универсал НВГ представи по време на БАТА АГРО и италианската навесна щангова пръскачка Moccia GK 1000. Тя е с обем на резервоара 1000 л. и с работен захват на щангите 18 м. Махаловидното качването на щангите, конструкционен тип DELTA, създава по-голяма стабилност в наклон или при заклащане. Стандартно за модела има хидравлични функции с управление от трактора за сгъване, разгъване и тилт за самонивелиране на ъгъла на щангите при работа в наклон. Пръскачките са оборудвани с италианска помпа Comet модел BP171 л/мин, за които Универсал-НВГ е основен вносител за България. В оборудването се включват още комплект за пълнене от външен източник, резервоар за чиста вода, инжектор за измиване на шишетата от препарата, миксер. Щангите са с троен дюзодържач, немски дюзи Lechler. В зависимост от желанието на фермерите, пръскачката се предлага както с компютър за автоматично поддържане на зададената норма на пръскане, така и с пълно оборудване за автоматично изключване на секциите при навлизане в обработени площи.
Повече информация за пълната гама техника предлагана от Универсал НВГ, може да получите от търговският отдел на фирмата на тел. 0889 231012, 0885 331355 или да посетите фирменият сайт www.universal-nvg.bg.

 

Потребителска оценка

4
0

Свързани ревюта

Видео
Специализираните лозаро-овощарски пръскачки TEYME с премиера на АГРА 2019
По време на международното селскостопанско изложение АГРА 2019 на щанда на Универсал-НВГ бяха представени за първи път в България новите пръскачки TEYME специално разработени за лозя и овощни насаждения.
28.02.2019 г.
823 прочитания
повече»
Видео
БАТА АГРО 2019: Универсал НВГ с редица новости при почвообработващата техника
По време на изложението Универсал НВГ представиха почвообраотваща техника с марката Potila, оборудване за трактори и товарачи Saphir, както и тракторите Lindner.

 
28.05.2019 г.
487 прочитания
повече»