Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS ARION 400 - нови модели трактори с емисии Stage V

CLAAS ARION 400
249 прочитания

CLAAS представи новости в серията трактори ARION 400. Машините от тази серия вече са с двигатели отговарящи на Stage V за вредни емисии, както и с изцяло нов дизайн. Новата гама трактори е с повече хидравлична мощ и по-голяма товароподемност. 

Мощност до 155 к.с. със CPM (управление на мощността)
CLAAS е оборудвала своите трактори ARION 400 с редица нови функции за подобряване на производителността, за да отбележи въвеждането на стандарта за емисиите на Stage V. Сега серията включва седем модела с максимална мощност от 90 до 155 к.с. с CPM в съответствие с ECE R120. Това означава, че с CPM, новият водещ модел, ARION 470, осигурява максимална мощност до 155 к.с. и максимален въртящ момент от 631 Нм.

Всички модели от най-малкия ARION 410 до най-мощния ARION 470 са оборудвани с 4,5-литрови четирицилиндрови двигатели на Fiat Powertrain, които включват най-новата 4-клапанна технология и турбокомпресори с междинно охлаждане. Турбокомпресорите от ARION 430 нагоре също са оборудвани с капак за отпадъци. Системата за последваща обработка на етап V пречиства отработените газове, използвайки ефективна комбинация от технологията SCRoF (каталитична редукция на филтъра) и дизеловия оксидационен катализатор (DOC). Това означава, че двигателите не само работят чисто, но са и с висока ефективност, с нисък разход на дизел и AdBlue. Резервоарът за гориво е с вместимост от 140 до 190 литра и е достатъчен за дълги работни дни, а резервоарът за AdBlue е от 17 до 22 литра се нуждае от зареждане на всяко второ зареждане.

Всички двигатели са изключително лесни за поддръжка - имат 600-часов интервал за смяна на маслото. Панелите на радиатора се въртят напред за по-лесно почистване, а въздушен филтър е монтиран отпред за лесен достъп.

Ефективни скоростни кутии
Всички модели ARION 430 и нагоре са оборудвани с високоефективни трансмисии. Едната от тях е QUADRISHIFT (стандартно се предлага за ARION 410 и ARION 420) с 16 предавки напред и 16 за заден ход, разделени в четири диапазона, всеки с четири скорости за превключване на мощността. Опционалната трансмисия HEXASHIFT има шест скорости за превключване и 24 предавки напред и назад. За двата варианта на трансмисия се предлага опция за пълзене до 150 метра/час. HEXASHIFT постига максимална скорост от 40 км/ч при 1840 об/мин.

И двете трансмисии предлагат автоматично превключване, като предварително се избират скорости за превключване на мощността (полеви режим), или и двете скорости и обхвати на превключване на мощността (режим на път), което автоматично избира правилната скорост на превключване при превключване на обхвата. В рамките на настройките на трансмисията има три режима на автоматично превключване (напълно автоматичен, PTO режим и ръчен режим), които операторът може да програмира, за да отговаря на неговоте нужди. Функцията за автоматично превключване е налична за трактори ARION 400 със системата CIS.

Реверсърът без съединител REVERSHIFT позволява леснa промяна на посоката с помощта на лоста до волана и по желание също чрез многофункционалния лост за управление на десния подлакътник - особено удобен при работа с челен товарач. В CIS операторът може лесно да програмира правилните предавки за маневри на завъртане по време на работа с челен товарач, както и стартова предавка за ръчно или автоматично превключване според индивидуалните изисквания. 

SMART STOP е друга удобна функция, предназначена да облекчи натоварването. Тя автоматично изключва скоростната кутия при натискане на спирачката, за да спре трактора и автоматично го включва отново в програмираната стартираща предавка, когато педалът на спирачката се освободи.

Компактен, пъргав и здрав
ARION 400 съчетава предимствата на дългото междуосие с малка обща дължина от 2,49 метра за моделите АRION 410 и ARION 420 или 2,53 метра при ARION 430 до ARION 470. Заедно с ъгъла на управление на предните колела до 55 градуса, това осигурява изключителна маневреност - подпомагана от ново автоматично завиване, задвижващо четирите колела и опционалното променливо съотношение от кормилното управление. Въпреки компактните си размери, новите трактори от серията ARON 400 гарантираt безопасен транспорт на прикачените инвентари и изключителна стабилност при работа с челен товарач. Това отчасти се дължи на неговото статично разпределение на теглото 50:50 без баласт.

Брутното тегло на трактора е увеличено до 9 тона, което позволява полезен товар до 3,8 тона. Новата опционална помпа за отчитане на натоварването осигурява 150 л/мин хидравлична мощност, което е достатъчно за нуждите и на най-взискателните фермери. Дори в иконимичен режим на гориво се осигуряват 1600 об/мин при мощност от 110 л/мин. 

Опционално се предлага помпа от две хидравлични вериги с отворен център, доставящи 60 и 100 л/мин чрез хидравличната система. И двете версии за натоварване предлагат увеличен товарен капацитет в задната част от 6,25 тона.

Напълно интегрираният преден лост и фабрично монтираните челни товарачи също са голям плюс. И двете могат да бъдат удобно управлявани от многофункционалния лост за управление, с възможност за управление на челния товарач чрез ELECTROPILOT (CIS или CIS +) или FLEXPILOT

Комфортен
Подобно на своите предшественици, новият ARION 400 може да бъде конфигуриран по различни начини, за да отговаря на изискванията на клиента и приложенията. Предлага се окачване на предния мост PROACTIV, механично двуточково окачване на кабината и различни опции на седлаки за допълнително повишаване на комфорта на водача.

Освен това, в допълнение към стандартната високопрофилна кабина със стъклен покрив или прозрачен люк, ARION 400 вече може да бъде конфигуриран с нископрофилна кабина или новаторска кабина PANORAMIC като опция. Последната предлага ненадмината цялостна видимост в този клас трактори, както и неограничен изглед на повдигнатите товари при работа с челен товарач, благодарение на голямото предно стъкло от 2,41 м².

Вратите са с широк ъгъл на отваряне, което осигурява безопасно качване и слизане на водача от кабината. За някои модели се предлага кабина с 5 стълби с устойчив на разрушаване страничен прозорец от поликарбонат, проектирана специално за общински работи. Пакетът с LED осветление се предлага по избор за всички варианти на кабината.

Стандартното оборудване на кабината може да бъде надградено с пакетите CIS и CIS +. И двата пакета включват 14-те функции на многофункционалния лост за управление в десния подлакътник и монитор за работа в дясната A-колона, който във версията CIS + се предлага с висококонтрастен CIS дисплей като стандарт. Версията CIS + разполага и с електрохидравлични управляващи вериги. Системата за управление CLAAS SEQUENCE MANAGEMENT (CSM) също е включена във версията CIS +.

Фабрично монтирана кормилна система
Всички трактори Stage V ARION 400 могат да бъдат фабрично оборудвани с CLAAS GPS система за управление, която се управлява чрез терминала S7 и се показва на екрана. В допълнение към SATCOR и OMNISTAR могат да бъдат избрани различни RTK корекционни сигнали. AUTO TURN изпълнява маневри за завиване напълно автоматично, когато това е разрешено от водача.
С терминалите ISOBUS е възможно също така да се управляват приспособления с активиран ISOBUS. Автоматичната документация от TELEMATICS е налична за всички модели ARION 400, отговарящ на Stage V.

Тракторите Stage V ARION 400 са налични за поръчка още сега от представителство на CLAAS или онлайн в продуктовия конфигуратор на CLAAS.

За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на CLAAS за България на: Околовръстен път 143, П.К. 99, София 1407, тел.: 0882 794 123, email: rapid.office@rapidkb.com


 

Потребителска оценка

0
0