Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS LEXION серия 6700 TERRA TRAC - ново поколение, нови възможности

09.08.2019 г.
386 прочитания

Немският производител на селскостопанска техника CLAAS представи новото поколение на комбайните LEXION. Вече са на разположение седем хибридни и шест сламотръсни модела с мощност на двигателите между 313 к.с. и 790 к.с., които са готови да отговорят на всички изисквания на фермерите по отношение на производителност и качество на сламата.
 
РАПИД КБ представи възможностите и предимствата на новия CLAAS LEXION от серията 6700 TERRA TRAC. Домакин на демонстрацията бяха Братя Василеви ООД, които обработват пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и царевица в землищата на с. Ломци, Еленово и Тръстика. Валентин Василев - управител на Братя Василеви ООД, от своя страна изказа своите впечатления от видените иновации в новия комбайн.Ново поколение, нови възможности

Защо смятате, че новият LEXION е революция и кое е най-революционното в него?
"Смятам, че най-революционното в новия комбайн CLAAS LEXION е новата вършачна система, повишената производителност, разхода на гориво, който не е по-висок от стария модел и качеството на прибраното зърно."
 
Ефективност

Увеличена производителност, намален разход на гориво и по-добро качество на сламата. Възможно ли е това?
"Според мен това е възможно и се постига благодарение на новата вършачна система с допълнителен четвърти барабан, допълнителна сепарация на прибраната маса, 30 % увеличена производителност пред предходния модел. Съответно това се дължи на по-големия диаметър на основния вършачния барабан, който от 600 мм е увеличен на 755 мм."
 
При какви условия забелязвате качествата на новата вършачна система?
"Новата вършачна система се представя чудесно тази година, предвид на малко по-особената жътва заради честите превалявания, от там има висока заплевеляемост на полетата, респективно при старата вършачна система, прибирането би било затруднено и с по-висок разход на гориво, а при новата вършачна система този проблем е избегнат."

 

Прецизност

Кои функции на CEMOS AUTOMATIC използвате?
"Използваме CEMOS AUTOMATIC и Laser Pilot, като благодарение на тях не се налага да пренастройвам машината за конкретната култура, а тя сама си избира работните параметри."
 
Как новото управление LASER PILOT Ви помага да увеличите своята производителност?
"Новото управление LASER PILOT позволява оптимално напълване ширината на хедера, от там бърза реакция при промяна на параметрите и облекчение за оператора."
 
Използвате ли TELEMATICS и защо?
"Към момента не използвам TELEMATICS, но бих се радвал да се запозная с неговите възможности и начин на работа."
 
Удобство

CLAAS разработиха нова и още по-интуитивна концепция на работа. Коя функционалност Ви допада най-много?
"Функционалностите в новия модел LEXION, които ми допадат най-много са CEMOS AUTOMATIC и охлаждащата система DYNAMIC COOLING, защото при почистване на радиатор, на филтри отнема много по-малко време сутрин при подготовка на машината."

 

Надеждност
 
Как забелязвате преимуществата на новата концепция в линията на управление?
"Преимуществата при управление на новия комбайн са повечето данни изписани на информационният дисплей и по-лекото боравене с цялата система."
 
Революция
 
Какво означава за Вас революция в селското стопанство?
"Революция в селското стопанство за мен означава повече прибрана продукция, по-качествена, с по-нисък разход на гориво."
 
Как бихте описали един перфектен жътвен ден?
"Перфектният жътвен ден за мен би бил с повишена производителност, качествено прибрано зърно, нисък разход на гориво и комфортност през целия ден."

 

Специален момент

Какво е най-хубавото в новия LEXION?
"Най-доброто, което ми допада в новия LEXION е изключително лесното боравене с него, изключително интуитивен, икономичен и желан да бъде закупен от всеки."

 
 
Повече информация за новият LEXION, както и всички продукти на CLAAS, можете да откриете при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ, тел. 0888/422-848, както и на www.claas.bg.

 

CLAAS LEXION серия 6700 TERRA TRAC
CLAAS LEXION серия 6700 TERRA TRAC

Потребителска оценка

7
0

Свързани ревюта

ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ показа иновационния комбайн CLAAS от серията LEXION 6700 TERRA TRAC
РАПИД КБ представи новата серия комбайни CLAAS LEXION 6700 TERRA TRAC на демонстрация в землището на с. Щръклево. Домакин на събитието бе ЗП Иван Матеев – един от водещите зърнопроизводители в Русенска област.
02.08.2019 г.
482 прочитания
повече»