Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS инвестира в иновативно машиностроене чрез новия център за електронни разработки в Дисен

Ново предприятие за електронни системи CLAAS
09.11.2017 г.
331 прочитания

Немската семейна компания CLAAS откри нов център за електронни разработки в гр. Дисен, Германия. Инвестицията е в рамките на над 10 милиона евро. Новото предприятие е разположено на площ от 100 дка. Припомняме, че още през 1998 г. CLAAS заяви своя стремеж в иновативни инвестиции за по-модерна агро техника с придобиването на една от водещите  фирми за софтуер в областта на земеделието и я интегрира успешно в групата на CLAAS. От тогава  се появиха силна поредица от технологии, предназначени за увеличаване на ефикасността, под бранда EASУ.

По време на официалното откриване присъстваха председателят на Надзорния съвет на CLAAS Катарина Клаас-Мюлхойзер, Министърът на икономиката на Долна Саксония Олаф Лийс и много други гости - политици и бизнесмени.
Откриване на нов електронен център CLAAS
„Изключително съм доволен, че утвърдено в световен мащаб предприятие като CLAAS направи тази ориентирана към бъдещето инвестиция в нашия регион, която засилва и обогатява нашето аграрно стопанство. Приветстваме CLAAS E-Systems в Долна Саксония“, каза Министърът на икономиката на Долна Саксония Олаф Лийс.
 
Повече от 170 софтуерни специалисти и инженери ще работят в новото предприятие за електронни системи CLAAS в Дисен. Основните цели са за работа върху новаторски решения, свързващи машините в мрежа, с цел да се помогне на земеделците да управляват бизнеса си по-ефикасно. Те включват контролни устройства, електронна архитектура, терминали, камерни системи, автоматични системи за управление чрез сателитен сигнал, както и много други иновации.

„При нас теория и практика вървят ръка за ръка“ обясни д-р Карстен Хоф, Изпълнителен директор на Електронни системи CLAAS. „Освен модерни работни места и лаборатории, оборудвани със най-съвременната технология, ние имаме работилница и изпитателна писта, където можем веднага да тестваме нашите разработки“.
 
CLAAS е заложил на динамичната работна среда в Дисен, чрез която се подпомагат нововъведенията. Например, има отворени площи за срещи на всеки етаж, оборудвани с най-новата медийна технология, а така също и стая родител-дете, която служители с деца могат да ползват, когато е необходимо.

Работна атмосфера в новия център на CLAAS за електронни разработкиCLAAS е сред водещите доставчици на прецизни решения за земеделието и спечели многобройни награди за иновации.

Повече за продукти на CLAAS, можете да намерите при официалния вносител на марката за България, фирма РАПИД КБ ООД, на тел. 02/400-80-10 и интернет адрес www.claas.bg.

 
 
 
 

Потребителска оценка

5
0