Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS представи новости при силажокомбайните JAGUAR 900 и JAGUAR 800

CLAAS JAGUAR 900
23.01.2018 г.
393 прочитания

CLAAS предлага богата гама от изключително мощни силажокомбайни в лицето на сериите JAGUAR 900 и 800. От ноември 2017 CLAAS включва нови решения за редица детайли и предлага два нови PICK UP модела, както и допълнителен вариант DIRECT DISC.

Новости в серията CLAAS JAGUAR 900
С хидравличната прекомпресия, новия режещ барабан и интелигентното зареждане на ремаркетата, серията JAGUAR 900 придобива нови характеристики, свързани с повишаване мощността и повече практичност:
  • Новата хидравлична прекомпресия с интелигентно управление гарантира постоянно добро качество на нарязването. Двете задни пружини на валците за прекомпресиране на захранващия канал са заменени с хидравлични цилиндри с хидроакумулатори. Чрез различни характеристики силата на прекомпресията се регулира автоматично спрямо различните култури и променящата се дебелина на слоевете. Това решение гарантира постоянно качество на нарязване на материала дори при трудни условия.
  • Благодарение на преместените носещи елементи на ножовете новият режещ барабан V-MAX позволява симетрично изхвърляне на прибраната реколта дори и при работа с половината ножове. Възможно е използване с Corncracker при дължина на рязане 30 мм. Това означава, че новата версия на барабана предлага широк спектър от дължини на рязане: от много къси с пълния набор ножове, подходящ например за биомаса, до много дълги с половин набор ножове, като например за SHREDLAGE
  • Новата функция за разпознаване на полезния товар прави възможно лесното съблюдаване на максималния полезен товар на дадено превозно средство с цел повишаване безопасността на движение. С CEBIS операторът може да зададе количествата полезен товар за максимум три композиции трактор-ремарке и да ги избира с бутона за бързо превключване. Системата сигнализира при достигане на зададеното количество.
  • Новата серия JAGUAR 900, която излезе на пазара през 2016 г., сега се предлага и със съответния стандарт за регулиране на емисиите от отработени газове за всички държави, в които няма регулация за този тип емисии.

Новости в серията CLAAS JAGUAR 800
AUTO FILL (система за втоматично зареждане) бе налична за асистиране на водача при страничното, а вече се предлага и при задното зареждане на ремаркетата зад машината за цялата серия JAGUAR 800. За ремаркетата е налична също така и функция за разпознаване на полезния товар.
 
Нови модели CLAAS PICK UP
В новите серии PICK UP 300 и 380 са внесени много подобрения по детайлите по отношение на адаптацията към контура на земната повърхност, дебита и надеждността:
  • Серията PICK UP 300 може да се оборудва опционално с окачена рамка за оптимална адаптация към контура на земната повърхност.
  • Всички модели PICK UP може да се оборудват с 3-степенна предавателна кутия за оптимално напасване към потока на материала.
  • Подобренията по ролковия държач осигуряват равномерен поток на материала.
  • Стабилният задвижващ механизъм е конструиран за максимален дебит чрез максимално обезопасени съединители за защита от претоварване.
 
Валяк с гребла за DIRECT DISC
Семейството DIRECT DISC се разраства с новите модели DIRECT DISC 600 P и 500 P.
Новата характеристика е допълнителният валяк с гребла (присъствието му е означено с буквата P в името на модела) в комбинация с големия шнек. Това гарантира оптимален поток на материала при реколта с къса и средна дължина.

Всички продукти на CLAAS, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.

Потребителска оценка

4
0

Свързани ревюта

Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи нова серия колесни товарачи CLAAS TORION
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия немската компания CLAAS представи изцяло нова серия колесни товарачи TORION. Това са първите колесни товарачи, създадени за използване в земеделието от компанията и са съвместна разработка с Liebherr.
15.12.2017 г.
283 прочитания
повече»
Видео
Новите модели трактори CLAAS AXION 900 - повече мощ и комфорт
Немският производител на земеделска техника CLAAS представи нови модели трактори от серията AXION 900. Отличителни характеристики на машините са голямa мощност, нови иновативни скоростни кутии, изключчително лесно управление за операторите и намалена консумация на гориво.
01.08.2017 г.
1094 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи иновативни и производителни машини (ВИДЕО)
По време на международното изложение Агритехника в Хановер, Германия, фирма CLAAS представи изцяло нова концепция за зърнокомбайни, силажокомбайни и трактори оборудвани с гумено-верижно задвижване. Този тип задвижване се характеризира с до 66% по-малко утъпкване на почвата.
30.11.2017 г.
564 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ представи предимствата на комбайните CLAAS, оборудвани за жътва на ориз
Фирма РАПИД КБ проведе мащабна полева демонстрация на оризовите полета край град Съединение, в стопанството на Ел Агро Маринчешки. CLAAS TUCANO 570 е с последно поколение двигатели Mercedes отговарящи на екологична категория Tier IV Final, оборудвани със система AdBlue с каталитична селективна редукция и гарантира мощност от 345 к.с.
 
29.09.2017 г.
1519 прочитания
повече»
Видео
Агритехника 2017: CLAAS представи обновена серия телескопични товарачи CLAAS SCORPION
Новите модели SCORPION предлагат по-добра производителност благодарение на повишената товароподемност, новите високотехнологични системи за асистиране на водача, повече комфорт и ефективност, както и по-голяма безопасност и надеждност.
21.12.2017 г.
256 прочитания
повече»