Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS с изцяло нова генерация комбайни от серията TUCANO


Немският производител на земеделска техника CLAAS представи изцяло нова генерация комбайни CLAAS TUCANO. Те са оборудвани с нов терминал CEBIS и доказалата се на пазара версия MONTANA за компенсиране на наклон.

CLAAS TUCANO се предлагат със системите за асистенция на водача AUTO CROP FLOW за контрол на потока материал и AUTO SLOPE за регулиране оборотите на вентилатора на очистване, както и обем на бункера за зърно до 11 000 л.

Новият флагман на серията е комбайнът CLAAS TUCANO 580.
 
Новият терминал CEBIS в комбинация с мултифункционалния подлакътник дават възможност на водача за интуитивно използване на всички важни функции на комбайна – при това без да има предварителни познания за машината. CEBIS може да се управлява чрез бутони или директно от сензорния екран. Например при докосване на иконата на вършачния апарат се активира диалогов прозорец за настройка оборотите на барабана. Водачът може интуитивно да сетва всички настройки. Всички значими функции на машината могат директно да се настроят чрез бутони на подлакътника. Водачът залага индивидуални функции за управление на машината, които бързо и лесно може да извика чрез бутоните върху мутифункционалния лост CMOTION.

За оптимална видимост при всякакви условия на работа, терминалът може да се настрои по много начини. От нормалната си позиция в полезрението на водача той може да се завърти съвсем вдясно плътно до подлакътника. По този начин водачът има оптимална видимост към приставката отпред дори в края на полето или при полегнали култури.
 
MONTANA - компенсиране на страничен наклон
Новата серия комбайни TUCANO се предлагат в 13 модела, като пет от тях може да бъдат поръчани от завода като вариант MONTANA. Системата изравнява странични наклони до 16%, а при TUCANO 560 и 430 до 18 %. На полето всички функции се задействат автоматично като актуалният наклон и ъгълът на работа/рязане се визуализират в CEBIS. Моделите MONTANA разполагат с двустепенна механична транмисия, която е с автоматична настройка спрямо натоварването на двигателя. При двата диапазона има две степени на движение, които могат да се избират, в зависимост от натоварването. Не е необходимо ръчно превключване, машината автоматично преминава на по-ниска предавка, когато е необходима и осигурява до 70% повече теглителна сила в сравнение със стандартното задвижване 4х4. Опционално се предлага блокировка на диференциала за предния мост. Изравняването по склон се предлага при APS хибридните машини TUCANO 580, 570 и 560, както и АPS 6-сламотръсните TUCANO 450 и APS 5-сламотръсните TUCANO 430.
 
AUTO CROP FLOW и обем на бункера за семена 11 000 литра
Системата AUTO CROP FLOW е в помощ на водача за автоматично регулиране потока на зърнения материал и се предлага за моделите TUCANO. Постоянният контрол на оборотите на вършачния апарат, остатъчната сепарация, сламонарязването и двигателя, предотвратява задръстването на машината и претоварването й. Така комбайнът може да работи близо до границата си на производителност дори при променливи условия и при водачи с малък опит.   

Новата функция AUTO SLOPE на TUCANO е позната от серията LEXION. Системата автоматично настройва оборотите на вентилатора спрямо надлъжния наклон на машината. Очистването работи винаги оптимално, дори при променливи условия при работа нагоре и надолу.

Обемът на бункера за семена вече е до 11 000 литра, дори при версиите MONTANA. Автоматична клапа на разтоварващия шнек надеждно възпрепятства изтичането на зърнен материал, дори когато тръбата все още е пълна.

Освен това CLAAS предлага допълнителни практични детайли:
  • За по-добра видимост в условия на прах и тъмнина машината може да се оборудва с изсмукване на прах от наклонената камера
  • Количеството материал за доовършаване се показва в CEBIS и може да се оцени, заедно със загубите
  • Повече място за съхранение на инструменти и части за поддръжка
  • Допълнителни и уголемени отвори за обслужване на двигателя и системата за остатъчна сепарация
  • Воден резервоар за почистване на ръце
 
Нов топ модел TUCANO 580
Серията TUCANO обхваща общо 13 модела от новия TUCANO 580 с 280 kW/381 к. с. до TUCANO 320 със 180 kW/245 к. с. Всички двигатели от серията са Mercedes Benz, отговарят на норма за отработени газове Stage V (Tier 5) и са оборудвани със системата DYNAMIC POWER. Тази функция дава възможност за напасване кривата на мощността на двигателя към актуалните работни условия. В случай, че необходимата мощност е по-малка, например при косене с полагане на откос, тази система спестява гориво. Щом необходимостта от мощност се покачи, например при разтоварване, незабавно отново разполагате с пълната мощност на двигателя. Машините предлагат допълнителен потенциал за пестене на гориво чрез намаляване на оборотите на пълно натоварване до 1900 об./мин. и намаляване оборотите на празен ход на двигателя на 850 об./мин.

Новите модели TUCANO, както и всички продукти на CLAAS, можете да откриете при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.
 

Потребителска оценка

3
0