Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

CLAAS спечели две награди на престижното изложение за иновации и дизайн iF Design Awards

CLAAS JAGUAR
18.04.2017 г.
319 прочитания

Съвременните селскостопански машини са не само високо-технологични продукти, те могат също  да печелят и с привлекателния си промишлен дизайн. Точно това доказа фирма CLAAS с два нови продукта и резултатът бе, че CLAAS още веднъж е една от наградените фирми на международния форум за награди за дизайн iF Design Awards.
 
Тази година, церемонията „Нощ на наградите за дизайн 2017“ бе проведена в изложбения център Светът на БМВ в Мюнхен, където около 2000 гости празнуваха заедно с наградените тази година. Тук, най-мощният силажокомбайн CLAAS JAGUAR 900 спечели iF Design Award в категория „Продукт“, а мобилният GPS предавател RTK FIELD BASE, получи златна награда. И двата продукта, които се състезаваха  с други 5 575 регистрирани продукта  от 59 страни, спечелиха журито с хармоничното съзвучие от технология и естетика.
 
„JAGUAR 900 дължи успеха си на iF Design Award 2017 на тясното и ефективно сътрудничество  между CLAAS и фирма Budde Industrie Design от Мюнстер“, казва Дирк Ламан, проектов ръководител за новия JAGUAR. JAGUAR 900 е силажокомбайн от най-високия мощностен клас и се използва за прибиране на зелен фураж. Според оценката на журито, контурите му следват потока на материала и са въплъщение на производителност и мощност, включително до раздробяващото устройство. Висококачествената машина предлага надеждно и удобно работно място с добра видимост. Освен това всички части за поддръжка са лесно достъпни и са съобразени с нуждите на потребителя. Големите въздушни отвори  в задната част позволяват оптимално отвеждане на горещия въздух от двигателя. Силажокомбайнът изглежда удивително и е напълно хармоничен във всеки детайл.
 
Вторият продукт на CLAAS, който получи награда, мобилният GPS предавател RTK FIELD BASE, получи златна награда. „Не само при нашите машини, но и при електронните компоненти, ние се стремим да получим идеален баланс между функция и форма“, каза Кристиан Радонс, Управляващ директор на CLAAS E-Systems, коментирайки наградата. RTK FIELD BASE подобрява нормалните GPS сигнали, предава ги на разстояние до 6 километра и автоматично насочва всички земеделски машини на полето с точност до 2-3 см. Дисплеят на RTK FIELD BASE се различава значително от конкурентните продукти с това, че дава възможност клиентите да правят всички регулировки директно на дисплея, без да е необходимо да използват външни инструменти. Всички останали елементи от дизайна на мобилния радиопредавател предлагат на потребителя някаква функция. Така например дръжките улесняват транспортирането и инсталирането му. Журито отсъди за RTK FIELD BASE: ”С тази мобилна базова станция CLAAS не само задава технологични стандарти. Уредът е победител, поради отличното си и съобразено с работните условия обслужване.“

Силажокомбайн JAGUAR и RTK FIELD BASE, както и всички останали продукти на CLAAS, можете да намерите при официалния вносител на марката за България, фирма РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.

CLAAS Team
CLAAS Team
RTK FIELD BASE
RTK FIELD BASE
CLAAS - iF Design Awards
CLAAS - iF Design Awards

Потребителска оценка

2
0

Свързани ревюта

Видео
CLAAS NEXOS е новата серия компактни трактори на водещия немски производител
На световното изложение EIMA 2016 в Болоня, Италия представиха нова серия компактни трактори NEXOS. Те ще са подходящи за всякакви операции в лозя, зеленчукови градини и малки стопанства.
29.12.2016 г.
345 прочитания
повече»