Национален сайт за агро търговия
Борси:
хлебна пшеница300 лв./тон
ечемик235 лв./тон
царевица300 лв./тон
слънчоглед590 лв./тон
домати1.50 лв./кг.
краставици1.30 лв./кг.
картофи0.70 лв./кг.
лук0.70 лв./кг.
зеле1.00 лв./кг.
моркови1.70 лв./кг.
пипер2.20 лв./кг.
тиквички0.80 лв./кг.
патладжан2.00 лв./кг.
сладка царевица0.80 лв./кг.
карфиол2.40 лв./кг.
зрял фасул2.50 лв./кг.
аспержи9.50 лв./кг.
ябълки2.00 лв./кг.
круши2.50 лв./кг.
грозде4.50 лв./кг.
сливи2.50 лв./кг.
ягоди3.50 лв./кг.
малини8.50 лв./кг.
череши1.50 лв./кг.
кайсии1.60 лв./кг.

НИК откри модерен обучителен център NIK Academy

NIK Academy Венец
07.12.2017 г.
268 прочитания

Обучителният център на НИК – NIK Academy отвори врати на 05.12.2017 г. На официалното откриване присъстваха представители на различни образователни и административни институции от страната, български фермери и чуждестранни гости. NIK Academy е решението, което НИК предлага на едно от най-сериозните предизвикателства днес – недостига на добре обучени кадри в земеделието.

„Това е следващата крачка към повишаване на ефективността на работата в земеделския сектор!“ – заяви управителят на компанията Иво Куманов по време на приветственото си слово към гостите. – „Водени изцяло от нуждите на фермерите у нас, след сериозно проучване и наблюдение на сектора, днес имаме честта да открием първия обучителен център за земеделски стопани и техните служители – място, което ще събира и ще дава know-how на всички, работещи в земеделския сектор, как най-правилно да прилагат новите технологии и да извличат максимума от тях.“
Иво Куманов, управител НИК


След обръщението си към гостите, Иво Куманов покани на сцената архитекта на сградата д-р арх. Раймондо Флакомио, който разказа повече за проекта и за предизвикателствата, които екипът е срещнал по време на изпълнението му. Сградата е бивша база на МТС, която е реновирана за да обслужва целите на NIK Academy. Вземайки предвид специфичното предназначение на базата – провеждане на теоретични и практически обучения, свързани със земеделието -  екипът е създал едно функционално пространство с модерно оборудвани и удобни зали за презентации и обучения, просторни офиси и специални помещения с демонстрационно оборудване. В допълнение към тях обучителният център разполага със земеделска техника и тестови полета, необходими за практическите тренинги.

Признание за успешната работа на екипа е номинацията на сградата на NIK Academy за „Сграда на годината“ в категория „Образование“ в едноименния конкурс, който всяка година отличава най-добрите нови сгради в страната.

По време на откриването поздравителен адрес поднесе Заместник изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Петя Славчева, която подчерта важността на инициативи като NIK Academy за успешното развитие на българското земеделие. Заместник областният управител на Шумен – Петко Шаренков и кметът на Община Венец – Нехрибан Ахмедова, също поднесоха своите поздравления и пожелаха успех на новото начинание.

Регионалният мениджър бизнес развитие за сектор земеделие в Trimble - Валдемар Шафер, говори за ролята на добрата подготовка и обучение за ефективното използване на технологиите за прецизно земеделие. Автоматизацията на земеделските машини и процесите в стопанството е бъдещето, ето защо е важно фермерите да бъдат в крак с новите технологии, да се адаптират бързо и успешно да ги внедряват в стопанството си, а NIK Academy може да бъде много полезен инструмент в тази връзка.

Сред останалите чуждестранните гости, които изказаха своите поздравления и подкрепа на идеята, бяха Балаш Патаки – Регионален мениджър продажби в Berthoud и Петре Чобану – Търговски мениджър на Valley за Европа и Израел. И двамата говориха за дългогодишното си сътрудничество с НИК и огромния потенциал, който виждат в това ново начинание, както и ползите, които то ще донесе на фермерите.

Интересът от страна на земеделските производители не само от България, но и от съседна Румъния, също беше много голям. Румънските и българските гости, останаха приятно впечатлени от базата на NIK Academy и от провелите се досега обучения, за които имаха възможността да разберат.

След поздравителните обръщения от гостите дойде ред за официалното прерязване на лентата, освещаване на сградата и обиколка на мястото и съоръженията. Гостите имаха възможност да разгледат всяка част на базата – залите за презентации, залите с демонстрационно оборудване, предвидени за практически обучения на закрито, офисите и склада за резервни части и оборудване, които се помещават редом до обучителния център.
Официално откриване на обучителен център NIK Academy

След официалната част, събитието продължи със забавни изненади за гостите, сред които беше въздушната акробатична програма на „Цирк де ла Люлин“, а за доброто настроение на всички присъстващи по време на цялото събитие се грижеше актьорът Ники Станоев.

По време на откриването посетителите видяха някои от флагманите на компанията, сред които демонстрационен пивот Valley, който бе пускан и спиран чрез отдалечен достъп от самите гости. Присъстващите научиха повече за последните новости в областта на прецизното земеделие и различните видове обучения които NIK Academy предлага.

През януари обучителният център стартира активна работа със следните тридневни курсове: „Добри практики за сеитба“, „Добри практики при пръскане“, „Добри практики за торене“, „Добри практики при поливането“, „Експлоатация на техника за прецизно земеделие“.

Една от основните цели на NIK Academy е да помогне на земеделските производители да използват 100% от потенциала на своите оборудване и персонал. Именно чрез комбинация на теоретични и практически тренинги, водени от специалисти с над 10-годишен опит, НИК вярват, че могат да допринесат не само за модернизирането на още повече български стопанства, а и за успешното приложение на най-новите технологии в тях.
 

Потребителска оценка

2
0

Свързани ревюта

Видео
НИК добави в портфолиото си поливните системи Casella
Фирма НИК добави към своето портфолио италианската марка за поливни системи Casella. Те са добре познати в световен мащаб с напоителните системи тип макара или барабан, които позволяват да бъдат преместване от едно на друго поле.
28.05.2017 г.
81 прочитания
повече»