Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Нов вариант CIS+ за оборудване на серии трактори AXION 900 и ARION 600/500

CLAAS CIS+
27.08.2017 г.
321 прочитания

Оборудването CLAAS CIS+ предлагат вече eдин нов вариант с повече екстри и достъпна цена. То е комбинация на утвърдилото се на пазара базисно оборудване CIS и комфортната версия CEBIS. Новият CIS+ е насочен преди всичко към земеделски производители, които искат да работят по-удобно и ефективно, възползвайки се от допълнителните екстри на електрониката, но нямат нужда от всички напо-скъпото оборудване CEBIS. CIS+ като за начало ще се предлага само за новите серии трактори AXION 900, както и ARION 600/500.
 
Новото оборудване CIS+ се отличава с голямо удобство за потребителя и множество нови функции, присъщи на по-високия клас оборудване CEBIS - DRIVESTICK за обслужване на трансмисията CMATIC или HEXASHIFT, ELECTROPILOT кръстат лост със смяна посоката на движение и интегриран 7-инчов CIS цветен дисплей за настройка на всички важни функции на машината.

CIS+ с безстепенна трансмисия CMATIC  
С оборудването CIS+ утвърдената безстепенна трансмисия CMATIC се предлага за пръв път без комфортното оборудване CEBIS. При CIS+ трансмисията CMATIC се управлява посредством усъвършенствания DRIVESTICK в подлакътника. DRIVESTICK се управлява пропорционално, т. е. колкото по-силно натискате или дърпате, толкова по-бързо ускорява или спира тракторът в режим на използване на кръстатия лост. При използване на режим на работа с педала на газта, посредством DRIVESTICK ръчно се усилва или намалява ефекта на спирачката на двигателя. Освен това на DRIVESTICK се намира бутон темпомат, посредством който с едно натискане на копчето може да се запамети моментната скорост. Оборудване CIS+ може да имате също при удобната и високоефективна трансмисия HEXASHIFT с новата функция SMART STOP и автоматиката на превключване HEXACTIV  с темпомат (само при ARION 600/500). 
 
ELECTROPILOT кръстат лост с вградено реверсиране  
CIS+ предлага новият кръстов лост ELECTROPILOT с ергономична форма, който се предлага преди всичко при дейности с челен товарач или комбинирани процеси на работа. Докато хидравличните функции, както обикновено, могат да се управляват с кръстатия лост, вграденото в него реверсиране дава възможност за движение напред и назад с едно натискане на копчето. Така например водачът може да извършва всичките работни процеси при челно товарене само с лоста. 
 
Оптимален контрол с 7 инчовия цветен дисплей CIS  
Към пакета с оборудването CIS+ спада и цветен 7 инчов CIS дисплей, вграден за удобство в А-колонката. На дисплея водачът има постоянен поглед върху всички важни функции на трактора и машината, например трансмисията, мениджмънтът в зоната на обръщане и електронните уреди за управление. Както при оборудването CIS, така и при CIS+ всички функции могат да се настройват и регулират с въртящото се копче и бутон ECS на дисплея. 
 
CSM мениджмънт в зоната на обръщане и интерфейси ISOBUS   
В допълнение CIS+ предлага много функции, доказали се в предишното оборудване CEBIS. Така например имате възможност за регулиране на дебит и време при отделните двойки клапани, а с мениджмънта в зоната на обръщане CSM могат да се запишат до четири последователности на операции. Общо разполагате с до шест двойки клапани, които могат да се управляват по електронен път. Чрез серийните интерфейси ISOBUS и F-клавишите на оборудването CIS+ водачът директно може да управлява работата на различни ISOBUS машини. За тази цел наличните функционални клавиши се конфигурират с желаната функция. Също така прецизните CLAAS GPS-системи за управление и телеметричното решение CLAAS TELEMATICS могат да се доставят директно от завода с оборудване CIS+  при всички нива на конфигуриране.  
 
Оборудването CIS+ се предлага за всички нови модели AXION 900, както и ARION 600/500.
 
Цялата гама продукти на CLAAS можете да намерите при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.
 
 

Потребителска оценка

4
0