Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Новата самоходна пръскачка AMAZONE PANTERA 4502-H - революция в пръскането


РАПИД КБ представи новата самоходна пръскачка AMAZONE PANTERA 4502-H в стопанството на дългогодишните си партньори от фирма Елит -95, които отглеждат над 7000 крави, изпълняват затворен цикъл на производство на млечни продукти от земята до трапезата и могат смело да се похвалят,  че притежават най- голямата кравеферма на Балканите.

AMAZONE PANTERA 4502-H е високотехнологична и високопроизводителна машина подходяща за средни и големи земеделски стопанства. Оборудвана е с 6 цилиндров DEUTZ двигател с мощност 218 к.с., обем на резервоара от 4800 литра, един от най-големите в своя клас, както и отделен резервоар от  500 литра за чиста вода.Предимство на PANTERA 4502-H е хидро-пневматичното тандемно шаси, позволяващо равномерното  разпределение  на тежестта на товара върху  предната и задната ос, което от своя страна осигурява балансирано разпределение на товара върху почвата, по-малко отъпкване и същевременно с това дава стабилност на машината.

Тихомир Георгиев - ръководител филиал РАПИД КБ - Стара Загора:
Самоходната пръскачка е оборудвана със специализирани щанги AMASELECT на AMAZONE, които са със специфични профили и подсигурени на разгъвката с патентованата от AMAZONE панта, която няма нужда от обслужване.  Щангите са с 36 м. ширина, което осигурява голямо покриване на голяма площ. Също така те са много олекотени, но  същевременно с  това и много балансирани при неравен терен.

За разлика от други конкурентни марки на пазара, AMAZONE PANTERA 4502-H се отличава  с двете отделни помпи, с които немските инженери са оборудвали машината. Едната помпа осигурява процеса на циркулиране на препарата, а другата помпа контролира разпръскването.
Характерно за новата пръскачката е AMASWITCH. Това е система за изключване на всяка една дюза поотделно – с това се осигурява по-малък преразход на фермерите от припокриване на площи, а DUS системата  осигурява и гарантира еднакво циркулиране на препарат по цялата ширина на щангата и едновременно пръскане на дюзите.  Тихомир Георгиев - ръководител филиал РАПИД КБ - Стара Загора:
Самоходната пръскачка на AMAZONE 4502-H е снабдена и със системата Distance Control, тоест контролирано пръскане на отстоянието от пръскащата дюза до растението и обработващата площ.
Фирма Елит притежават пълна гама самоходна и прибираща техника на CLAAS, както и широка гама на немския производител AMAZONE. Димитър Иванов - Управител Механизация в Елит -95, сподели мнение за това как се представя пръскачката в техните полета и защо са избрали именно нея за своето стопанство.

Димитър Иванов - Управител Механизация в Елит -95
Стараем се всяка година да усъвършенстваме техниката, с която разполагаме с по-производителна, по-икономична и по-качествена в обработките на почвите и за всички дейности като цяло. Спряхме се на самоходната пръскачка AMAZONE Pantera 4502-H поради простата причина, че разполагаме с подобна прикачна, от която сме много доволни, обаче тази е с много повече възможности, както и пръскане на културите в по-късен стадии, когато са по-високи като царевицата и слънчогледа, като царевицата е една от водещите култури при нас за производството на силаж, за нуждите на кравефермата. Най-силно ни впечатли това, че тя има възможност да повдига клиренса до 2.10 см и широчина до 2,5, това позволява да се влиза в междуредията в доста по-късен етап.  

Специфичното при тази пръскачка е, че е възможно да пръскаме с всякакви норми без значение от скоростта. Още при самото тръгване, пръскачката може да си добива нормата, независимо дали е с 1 км/ч или с 10км/ч, едновременно може да работи на една или на четири дюзи на всяка глава с разпръсквачи на всяка глава и позволява прецизно нанасяне на разтвора. Също така има възможност и да работи с така наречените течни торове , за което е доста по-икономична  от финансова гледна точка за отглеждането на културите.

От Елит - 95 споделиха, че за тях е най-важно сервизното обслужване, особено в кампания и именно поради тази причина сътрудничеството им с РАПИД КБ продължава вече толкова години.

Димитър Иванов - Управител Механизация в Елит -95:
От 2007 г. си сътрудничим с РАПИД и към момента доста леко се работи с тях, като винаги помагат с резервни части, което е много важно, а също така и с добре подготвени техници и кадри като сервизно-обслужващ персонал, което не е малко перо, когато в нужда в рамките на 24 часа се отреагира за всяко едно нещо за резервни части или отремонтиране на машина.Повече информация за самоходната пръскачка  PANTERA  4502-H, както и всички продукти с марката AMAZONE, може да откриете при официалния представител за България - фирма РАПИД КБ, на тел: 0888/422-848, както и на www.claas.bg

 

Потребителска оценка

4
0