Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Новите модели трактори CLAAS AXION 900 - повече мощ и комфорт

CLAAS AXION 940
01.08.2017 г.
1238 прочитания

Немският производител на земеделска техника CLAAS представи нови модели трактори от серията AXION 900. Отличителни характеристики на машините са голямa мощност, нови иновативни скоростни кутии, изключчително лесно управление за операторите и намалена консумация на гориво.

Мощни двигатели до 445к.с.
Всички нови модели AXION 900 са оборудвани с доказания през годините 6-цилиндров, 8.7-литров FTP двигател. Той отговаря на последните изисквания на ЕС за изгорели газове, които ще влезнат в сила от 2018 година. Стандартно оборудване е и новата турбина с променлива геометрия, която осигурява до 70% от максималния въртящ момент дори и при работа на празен ход. Максималната мощност на новите модели (AXION 920 - 960) е увеличена и сега варира от 325 до 445 к.с.

CLAAS AXION 900

По-висок въртящ момент при по-ниска скорост
Благодарение на усъвършенстваната технология на повече мощ при по-ниски обороти, двигателите на тракторите AXION 900 са с 18% по-производителни и гарантират по-висок въртящ момент при по-ниска скорост (с до 200 оборота по-ниска). Това намалява разхода на гориво и гарантира оптимално представяне при всякакъв вид полета и транспортни приложения.

Инжинерите от CLAAS са вградили и технология за допълнително спестяване на гориво от 2 литра на час чрез автоматично намаляване на скоростта на празен ход от 800 до 650 об./мин. При режима ECO PTO, до 95% от максималната мощност на двигателя се прехвърля към шарнирния вал, въпреки намалените обороти на двигателя, позволявайки тежки приспособления да работят при по-ниски обороти на двигателя.

CLAAS AXION 900

Безстепенна CMATIC скоростна с ново софтуерно управление и хардуерни подобрения
Всички нови модели трактори AXION 900 са оборудвани стандартно с подобрена безстепанна ZF трансмисия, която вече се доказа при моделите от AXION 800. Новата скоростна кутия е адаптирана към по-високата мощност тракторите и притежава изключителна стабилност и предаване на мощност с висок механичен компонент, осигуряващ оптимална ефективност при всички скорости в диапазона от 0,05 до 50 км/ч.

Системата за непрекъсната променлива се управлява от CLAAS CMATIC като се използва ново поколение софтуер, който включва множество функции - например круиз контролът може да бъде деактивиран при натискане на педала за газта.

Фермерите избират между две различни версии на дисплей
За първи път новият AXION 900 предоставя избор за различно оборудване с дисплей за управление от кабината - CIS + и CEBIS.

Подобно на CEBIS (електронната бордова информационна система CLAAS), опцията CIS + (CLAAS информационна система) се отличава с изключителна лекота при използване в сравнение с CEBIS  и предлага високо ниво на удобство с по-малко сложност за операторите.

Функциите на CIS + включват 7-инчовия CIS цветен дисплей и доказаният многофункционален подлакътник с ELECTROPILOT (с четири посоки на управление) и DRIVESTICK за управление на CMATIC.

CLAAS CIS+

Опцията CEBIS включва новия CEBIS терминал с 12-инчов сензорен дисплей и доказаният ергономичен подлакътник с многофункционален лост за управление CMOTION за удобна работа с всички основни функции, използвайки само палеца и първите два пръста. Новият CEBIS предлага много функции за бърза и директна работа - бързо регулиране на често използваните функции на трактора, използвайки DIRECT ACCESS чрез просто докосване на иконите на сензорния дисплей.

CLAAS CEBIS

Прецизните системи за кормилно управление CLAAS се предлагат фабрично за CIS + и CEBIS във всички нива на конфигурация.

Хидравлика с допълнително удобство
Всички трактори AXION 900 имат отчитане на хидравличната мощ за товари и нвентари с мощност от 150 или 220 л/мин и освобождават клапани за всички хидравлични съединители отзад. За версиите CIS +  - до осем, във версиите CEBIS са налице до шест клапана. И в двата варианта те се управляват по електронен път с помощта на ролкови превключватели в подлакътника и четиристранния лост за управление ELECTROPILOT. В допълнение, функционалните бутони на подлакътника и многофункционалния лост за управление могат да бъдат конфигурирани за всеки от клапаните. Това намалява натоварването на водача, особено при комбинирани операции, тъй като има по-малка нужда от промяна на позицията ръчно.

Нов пакет за осветление
Всички нови трактори AXION 900 са налични с LED пакети за осветление. Пакетите включват до 20 LED светлини за работа и светодиодни светлини за пътя, включително дневни светлини.

CLAAS AXION 900 LED

В допълнение, всички модели могат да бъдат снабдени с демонтируемо чекмедже с телескопични планки. То е достатъчно голямо, за да побере стандартна кутия с инструменти.

CLAAS AXION 900 чекмедже за инструменти

Друг полезен детайл за практична ежедневна употреба са леснодостъпните външни терминали за акумулатор - така всеки трактор може да се използва като източник на енергия с много малко усилия, напр. за зареждане с гориво на място.

Страничните огледала са вече широкоъгълни с две отделно регулируеми зрителни полета.

CLAAS AXION 900 огледала

Всички нови модели трактори AXION 900 ще бъдат налчни на пазара в края на 2017 година.

Модели трактор CLAAS AXION

Повече информация за всики машини с марката CLAAS може да получите от официалния вносителна за България - фирма РАПИД КБ ООД на тел. 02/400-80-10 и на www.claas.bg

Потребителска оценка

7
0

Свързани ревюта

ВидеоВидео
Видео
Новият CLAAS LEXION 600 направи премиера на БАТА АГРО
Новата серия комбайни CLAAS LEXION 600 направи своята премиера в България на селскостопанското изложение БАТА АГРО в Стара Загора.
01.06.2017 г.
525 прочитания
повече»
Видео
CLAAS NEXOS е новата серия компактни трактори на водещия немски производител
На световното изложение EIMA 2016 в Болоня, Италия представиха нова серия компактни трактори NEXOS. Те ще са подходящи за всякакви операции в лозя, зеленчукови градини и малки стопанства.
29.12.2016 г.
405 прочитания
повече»
ВидеоВидео
Видео
РАПИД КБ показа богатa гама прикачен инвентар AMAZONE на БАТА АГРО
РАПИД КБ показа редица решения за оборудване на стопанства с немския прикачен инвентар AMAZONE на изложението БАТА АГРО в Стара Загора.
 
08.06.2017 г.
314 прочитания
повече»