Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

ПРЕМИЕРА: CLAAS представя ново поколение зърнокомбайни LEXION

CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
01.08.2019 г.
333 прочитания

CLAAS представя второто поколение на LEXION. Вече са на разположение седем хибридни и шест сламотръсни модела с мощност на двигателите между 790 к.с. и 313 к.с., които са готови да отговорят на всички изисквания на потребителите по отношение на производителност и качество на сламата. При APS SYNFLOW HYBRID и APS SYNFLOW WALKER както хибридните, така и сламотръсните модели са оборудвани с нови вършачни системи, които са едновременно изключително ефективни и продуктивни.

Системата за асистиране на водача CEMOS AUTOMATIC в новите LEXION осигурява повишена функционалност, автоматизация, интелигентно управление и оптимизиране настройките на машините. Подлакътникът също е нов, а CEBIS вече разполага със сензорен екран и предлага по-интегрирани функции и максимално улеснява експлоатацията. Новата концепция за задвижване e с по-малко ремъци и гарантира максимална надеждност, и функционалност на машината.
 
Ефективност с нови вършачни системи
Новите вършачни системи на APS SYNFLOW HYBRID и APS SYNFLOW WALKER се представят значително по-добре по отношение на вършитбата и отделянето на зърното. И двете системи вече работят с вършачен барабан с диаметър от 755  мм и 10 шини. При APS SYNFLOW WALKER зад вършачния барабан допълнително е поставен и нов сепариращ барабан. При APS SYNFLOW HYBRID захранващият барабан е с увеличен диаметър от 600 мм, за да се подсигури оптимален поток на материала при преноса към роторите.

Наличните нови варианти зърнени бункери с вместимост до 18 000 литра и скорост на разтоварване от 180 л/с, дават възможност за удължаване времето на работа и придават повече мощ на разтоварването.
 
Прецизност благодарение на модерните технологии
И в новия LEXION системата CEMOS AUTOMATIC автоматично коригира настройките на машината с оглед оптимална производителност и качество на вършитбата.
Новата електронна архитектура включва система FIELD SCANNER, която автоматично води машината по ляв или десен откос, или съществуващи колеси, с помощта на лазер. Той е интегриран в покрива на кабината и използва сигнала от разположена отпред автоматичната функция за разпознаване, като пренастройва поведението си спрямо монтираната предна приставка.

Новият QUANTIMETER може да се калибрира от машината и е в състояние да измери производителността без да е необходима масата на 1000 зърна. DYNAMIC POWER вече е налична и в LEXION и услужливо адаптира производителността на двигателя към работните условия.
 
Удобство в нова кабина
Новата кабина е проектирана така, че да дава на водача повече пространство и отлична звукоизолация. Към новия подлакътник е добавен регулируемия терминал със сензорен екран
на CEBIS с огромен брой интегрирани функции, което прави експлоатацията на машината бърза и интуитивна.

Редица функции като намаляване скоростта на вършачния барабан или сечката могат да се настройват от кабината. Бързата процедура за подмяна елементите на вършачния кош улеснява и смяната на приборите за работа с много богат набор от култури. Разширеният ъгъл на въртене осигурява отлична видимост към разтоварващата тръба от кабината. Достъпът до зърнения бункер е улеснен и подаващият шлюз на шнека може да се регулира без допълнителни инструменти.

Почти всички модели на LEXION се предлагат с верижната ходова система TERRA TRAC и максимална скорост от 40 км/ч за максимална защита на почвата, удобство по време на работа и бързо транспортиране.
 
Надеждност при всякакви условия
Новата концепция за задвижване на LEXION е разработена с цел максимална надеждност. При нея са необходими по-малко задвижващи ремъци, всички вариатори са подсилени и могат да се свържат с централна смазваща система. DYNAMIC COOLING се предлага за всички модели на LEXION и осигурява равномерно охлаждане, като същевременно намалява необходимостта от почистване на въздушния филтър. Благодарение на REMOTE SERVICE водачът получава оптимално и незабавно съдействие, което максимално скъсява периодите на прекъсване на работа.
 

Новият LEXION, както и всички продукти на CLAAS, можете да откриете при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ, тел. 0888/422-848, www.claas.bg.
 

CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION
CLAAS представя второто поколение зърнокомбайни LEXION

Потребителска оценка

4
0