Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

РАПИД КБ инвестира в ново модерно разширение на базата си в град Добрич


Фирма РАПИД КБ е официалният представител на водещите марки за селскостопанска техника в България – CLAAS и AMAZONE. В стремежа си да са винаги в крак със световните технологии и иновации, компанията откри ново разширение на своя филиал в Добрич. С новото модерно крило и висококвалифицирания сервизен и търговски екип, РАПИД КБ ще могат още по-бързо и адекватно да отговорят на нуждите на земеделските производители от региона  за безпроблемни кампании при жътва, сеитба и обработка на земята.
 
Събитието събра над 200 клиента и партньори на фирма РАПИД КБ, които дойдоха да изкажат своя оптимизъм за още по-дългосрочни взаимоотношения и повече закупена техника с марките CLAAS и AMAZONE.
 
Официалното откриване на разширението на базата в Добрич се състоя на 1-ви ноември в памет на г-н Георги Богоев, който е роден на тази дата и който посвети живота си за развитието на българското земеделие. Той бе сред първите вносители на агротехника в страната и до последно бе отдаден на каузата за едно по-модерно земеделие.
 
По стара българска традиция бе отслужен тържествен водосвет за благополучие.
 
Поздравителен адрес към екипа на РАПИД КБ отправи Областният управител на град Добрич г-н Красимир Кирилов.
 
“За мен е чест и удоволствие да поздравя целия екип на всепризнатия вносител номер едно в България с разширението на базата им в житницата на България – Добруджа. През изминалите години доверието на клиентите ви расте, затвърдихте стабилното присъствието си и постигате успехи като вносител на иновативна и високопроизводителна техника за един от ключовите отрасли на икономиката в региона – селското стопанство.”
 
Благодарствен адрес към екипа на фирмата и събралите се гости отправи управителя на фирма РАПИД КБ – г-н Пламен Богоев.

“Днес сме се събрали по един хубав повод, а именно – откриването на нашата обновена база. Познавате ни много добре, познавате и екипа ни, т.к. вече над 10 години сме тук в Добрич. Преди половин година взехме решение да разширим нашата база тук, за да можем още по-бързо и адекватно да отговорим на вашите очаквания – затова сме тук сега и заедно.”
 
Своите очаквания и благодарности изрази ръководителят на модернизираната база г-н Цанко Георгиев.
 
“По полетата на Добруджа и цяла североизточна България работят стотици машини на фирмите CLAAS и AMAZONE, доказали се като еталон за качество, прецизност и надеждност. С разширяването и модернизирането на нашата база, ние уверяваме всички земеделски производители, че ще бъдем надеждна упора и гарант за безаварийната работа на машините CLAAS и AMAZONE. Приносът е изцяло на екипа от професионалисти, който прилага своите знания и умения в разширената, модернизирана и оборудвана по стандартите на европейските изисквания база на филиала в град Добрич.”
 
На събитието присъстваха представители на немските производители на техника CLAAS и AMAZONE. Те също изразиха своята благодарност към инвестицията на партньорите си от РАПИД КБ.

“Радвам се, че днес мога да ви приветствам с добре дошли от името на фирма CLAAS. Искам да изкажа специални благодарности на фамилия Богоеви, т.к благодарение на тях през 1978 година бяха доставени първите комбайни CLAAS в България – DOMINATOR 106. Благодарение на г-н Георги Богоев и целият екип на фирма РАПИД КБ, днес CLAAS има силно присъствие на пазара в България и е еталон за качествена техника, предлагана от доверен партньор. Вече над 25 години се гордеем, че имаме доказал се партньор на българска територия.”, каза Йорг Зудхоф, Регионален президент на CLAAS за Европа​
 
Поздравителен адрес от страна на семейната фирма AMAZONE отправи г-н Йенс Майснер.
 
“Бих искал да ви благодаря днес за изказаното доверие в марката AMAZONE, както и в нашия представител за България – фирма РАПИД КБ. Българският пазар е изключително важен за нас, т.к. тук земеделието се развива изключително бързо и се радваме, че това се случва заедно с техника AMAZONE.”
 
Официалната част приключи със символично прерязване на лента и даване старта на работата на новото модернизирано крило на базата на РАПИД КБ в Добрич.
 
Гостите на събитието имаха възможността да се насладят на богата музикално-танцувална програма с участието на група Вакали, които интерпретират българските народни ритми със съвременните изразни средства на музиката и танца, невероятният глас на младата българска певица Михаела Филева, която бе водеща на шоуто, както и  Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“. Финалът на събитието бе отбелязан с красива и запомняща се заря.
 
Повече информация за машините с марка CLAAS и AMAZONE може да получите от официалния вносител за България - фирма РАПИД КБ ООД на тел. 02/400-80-10 и на www.claas.bg.
 
 

Потребителска оценка

2
0