Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

РАПИД КБ показа иновационния комбайн CLAAS от серията LEXION 6700 TERRA TRAC


РАПИД КБ представи новата серия комбайни CLAAS LEXION 6700 TERRA TRAC на демонстрация в землището на с. Щръклево. Домакин на събитието бе ЗП Иван Матеев – един от водещите зърнопроизводители в Русенска област.
 
Ивайло Бърдаров – Търговец в РАПИД КБ филиал Русе, представи пред екип на Агро-Сделка.БГ отличителните характеристики на новите комбайни от серията 6700 TERRA TRAC. "Събрали сме се в землището на с. Щръклево. Наш домакин е ЗП Иван Матеев, където ще проведем демонстрация с най-новия LEXION 660, като ще пожънем рапица. Днес ще представим новостите в LEXION 660, които започват още от приемната камера."
 


Немските инженери са вложили много иновации и технически подобрения в новата серия CLAAS LEXION 6700 TERRA TRAC. Новостите при    новата гама LEXION започват още от приемната камера.  Транспортьорът на наклонената камера вече е с ремъци,  а не с вериги, което намалява драстично шума и удължава живота  му. Друга иновация при наклонената камера е и устройството за изсмукване на прах, което е изцяло обновено.
 
Ивайло Бърдаров – Търговец в РАПИД КБ филиал Русе: "Също така новост е и вършачката в тази машина. Вършачният апарат е променен с по-голяма отсевна площ, също така има добавен един сепариращ барабан след отбойния битер и има клапи под основния вършачен барабан, които се затварят за по-агресивно овършаване на трудно вършеещи се култури. Вършачният барабан също така е с увеличен диаметър, който вече е 755 мм. Това позволява по-ниски обороти на вършачния барабан и реализиране на качествена работа. Отсевната площ на контрите е увеличена и също така иновация е и превключването на редуктора на ниски обороти при жътвата на царевица.

 

Има опция да бъдат превключвани оборотите на машината вътре от кабината. Машината е със задвижване TerraTrac, което вече е познато на голяма част от фермерите, което от своя страна позволява по плавното движение на машината в полето и намалено утъпкване на почвата.
 
Машината, която демонстрираме, е с очистване JetStream, което е комбинация от подобрено обдухване на ситата. Също така са променени и самите сита за по-добра пропускливост и по-добра производителност.
 
Охлаждането на машината е  DynamicCooling с хоризонтално разположен вентилатор и радиатори за по-добро обдухване и натискане на праха надолу, за да не се качва нагоре върху машината. Разхвърлянето на плявата и на сламата при тази машина е реализирано с радиални разхвърлячи, които подобряват равномерното разпиляване зад хедера на машината. Новост при воденето на машината е новият LaserPilot, който е монтиран по средата на кабината и позволява водене на машината и отляво, и отдясно на откоса.

 

Тази машина е оборудвана с Cemos Automatic система, която позволява постоянен контрол на постъпващия материал, на качеството на материала в бункера, съответно автоматично регулиране на всички функции на машината.
 
Друго при воденето на машината е круиз пилота, който на база на постъпващата маса в наклонената камера, регулира постъпателната стойност на машината с цел оптимизиране на работата и максимална производителност на машината.
 
При този модел LEXION кабината е нова с увеличен обем, което позволява по-висок комфорт на водача и по-добро разположение на уредите за управление на машината.
 
Иновациите в новия CLAAS LEXION 660 дават 25% по-добра производителност на машината без повишаване на разхода на гориво спрямо предходния модел, което е едно добро допълнение към всяко едно стопанство." 


 

Фирма Дайма е дългогодишен партньор на РАПИД КБ и е добре запозната с качествата на техниката CLAAS, като разполагат с няколко комбайна от марката. Иванка Матеева – председател на ЗП Иван Матеев, сподели пред екип на Агро-Сделка.БГ, че след демонстрацията на новия комбайн от серията 6700 TERRA TRAC,  са се убедили още веднъж, че ориентацията им за избор на комбайни за тяхното стопанство е правилна и подобренията в машината ще спомогнат още повече да се подобри културата на земеделското  обслужване, за по-своевременно прибиране на реколтата
 
Повече информация за новата серия комбайни LEXION 6700 TERRA TRAC, както и всички продукти на CLAAS, можете да откриете при официалния вносител на марката за България фирма РАПИД КБ, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.
 

Потребителска оценка

34
0