Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Рапид КБ показа пълна гама машини на немския производител AMAZONE на БАТА АГРО 2021

295 прочитания

Прецизна техника и изчерпателна информация поднесе Рапид КБ на БАТА АГРО 2021 като единствения официален представител за България  на престижния немски производител на земеделска техника AMAZONE. 
 
Впечатление на щанда на Рапид КБ направи изцяло новата дискова брана Catros XL, която се предлага с различни видове дискове с диаметър до 610 мм. Работната дълбочина се настройва хидравлично до 17 см, а работните широчини са на серия CATROS са от 2.5 м до 12 м. Машината безпроблемно се движи със скорости от 12 до 18 км./ч. запазвайки отлично качество на работа. Постига се максимална ефективност на площ, с минимални разходи за обработка.
 
„Акцентът ни тази година е Catros, който виждате зад мен. Той е 7 метров, Catros XL, сгъваем, който е с хидравлично регулиране на работната дълбочина, освен това е оборудвам със специална рама наречена Contour Frame, която посредством хидравлични цилиндри автоматично се регулира и адаптира към почвата. Машината зад мен също така е оборудвана с автоматична гресираща система, която значително намалява времето за подготовка преди работа.“, разказа Александър Янков, продуктов мениджър AMAZONE.
 
Заедно с това бе показана и високоскоростната прикачна сеялка за директна сеитба на слята повърхност Cirrus 6003-2. Характерно за тази машина е, че е извършва много прецизна бърза и качественна сеитба, удобна е за работа, повишава производството. Може да сее диирктно и върху мулч на всякакви култури, успява качествено да се пребори с лошите условия на тежкия терен. 
Обаботка на почвата и подготовка на сеитбеното легло се извършав се по перфектен начин от дисковвата секция, която преминава първа. Отличава се с интензивен ъгъл на атака на предна и задна дискова секциа. Оборудвана с дискови лагери, които не изискват поддръжка и се предлага с голям избор на оборудване.

„Сеялката зад мен е Cirrus 6003-2 – сгъваема, като основното предимство на тази машина е, че позволява да се правят няколко операции с едно минаване на машината. Оборудвана е с дискова брана с диаметър на дисковете от 460 мм., която подготвя почвата. Сеялката е модел TwinTec с двойни дискове на изсяващите апарати. Работната скорост на тази машина е до 20 км./ч. Машината е оборудвана с гуми, които претъпкват перфектно след изсяване.", добави Александър Янков, продуктов мениджър AMAZONE.
 
Друг впечатляващ модел на щанда на Рапид КБ бе сеялката Precea 4500. Както подсказва името й – това е изключително прецизна пневматична сеялка, която гарантира отлично изсяване при редови култури.
 
Ботушът за сеитба върху мулч PreTeC разполага с натиск на ботуша от макс. 220 кг при механичен натиск на ботуша, респ. 400 кг при хидравличен натиск на ботуша. Това осигурява спокоен ход и равномерни преминавания на полето също и при най-трудни почвени условия. Комплектуваният ботуш за сеитба върху мулч се направлява сигурно по две големи носещи ролки. Дънният отвор се осъществява чрез двудисково устройство включващо браздообразувател. След като семената за посев бъдат фиксирани в почвата от обратната ролка, след това V-образните притъпкващи колела затварят отново браздата. Целият модул на ботуша е леснодостъпен. Чрез употребата на добре уплътнени лагери и втулки неизискващи поддръжка разходите за поддръжка са много ниски.
 
„Тази година сме изложили Precea, модел 4500, която е изключително точна и прецизна сеялка. Позволява работна скорост до 15 км./ч. (7:42) Оборудвана е с електрически мотори и електрическо задвижване на всяка секция. Машината зад мен също така е с Vario рама, която позволява междуредово разстояние от  35 до 80 см. Машината зад мен също така е оборудвана с торовнасяне, като също може да се оборудва опционално и с комплект микрогранула.”, допълни Александър Янков, продуктов мениджър AMAZONE.
 
На БАТА АГРО 2021 фермерите имаха възможност да разгледат цялата гама земеделска техника на AMAZONE – торачки, пръскачки, сеялки, дискови брани, и да се запознаят с предимствата на марката, която има дългогодишна история в аграрния сектор и е лидер в своя сегмент.
 
За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на AMAZONE за България: 0882 714 186, email: rapid.office@rapidkb.com
 
 
 

Потребителска оценка

0
0