Национален сайт за агро търговия
Борси:
хлебна пшеница300 лв./тон
ечемик235 лв./тон
царевица300 лв./тон
слънчоглед590 лв./тон
домати1.50 лв./кг.
краставици1.30 лв./кг.
картофи0.70 лв./кг.
лук0.70 лв./кг.
зеле1.00 лв./кг.
моркови1.70 лв./кг.
пипер2.20 лв./кг.
тиквички0.80 лв./кг.
патладжан2.00 лв./кг.
сладка царевица0.80 лв./кг.
карфиол2.40 лв./кг.
зрял фасул2.50 лв./кг.
аспержи9.50 лв./кг.
ябълки2.00 лв./кг.
круши2.50 лв./кг.
грозде4.50 лв./кг.
сливи2.50 лв./кг.
ягоди3.50 лв./кг.
малини8.50 лв./кг.
череши1.50 лв./кг.
кайсии1.60 лв./кг.

Силажокомбайнът Krone BiG X 880 - иновативна концепция с хидравлично повдигаща се кабина


Krone ще представи за първи път на Агритехника 2017 в Хановер изцяло нова концепция при силажокомбайните. Това е Krone BiG X 880,  който е с хидравлично повдигаща се кабина за максимален комфорт при жътва на високите царевични стебла. Чрез натискане само на един бутон в кабината операторът може да повдигне цялата кабина с 70 см. Това му дава перфектна видимост към реколтата и ремаркето, които се движат заедно. Друга удобна функция е, че  повдигането на кабината се движи по-далеч от машината за нарязване, което оказва положително въздействие върху нивото на шума в кабината.

Тази кабина Krone осигурява отлична видимост на 360 градуса. Новият силажокомбайн BiG X 880 е и с новата концепция за резервоара. Тъй като клиентите по света имат различни изисквания към капацитета и вида гориво (дизел, силаж, вода, урея), фермерите вече може да избират сами от седем различни варианта, като по този начин се увеличава капацитета и живота на машината.

Krone OptiMaize Universal дава гъвкавост при жътва на царевица (3-30 мм LOC). Този пакет на оборудване включва барабан за рязане MaxFlow, предавателна кутия VariLOC и дискова кондиционираща течност. VariLOC е планетарна скоростна кутия в ролката на барабана за нарязване (MaxFlow). Чрез простото изменение на скоростта на барабана от 1250 на 800 об / мин, използвайки стандартен гаечен ключ, можете да увеличите обхвата на LOC на барабана с до 53%. По този начин можете незабавно да преминете от къси до дълги нарязвания и обратно за броени минути. 

Производителен двигател, пълна предварителна компресия плюс системите VariStream и VariQuick
Двигателят на новия комбайн за фураж BiG X 880 е Liebherr, подчертавайки доверието на Krone в тях. Подобно на моделите BiG X 680/780, BiG X 880 е Stage 4 / Final Tier 4. Моторното масло, маслените и горивните филтри трябва да се сменят чак след 1000 мото часа на двигател. За предварително компресиране на културите Krone използва модифицирани технологии и компоненти. Шест предварително компресионни ролки (с огромна нова пружинна система на горните ролки) осигуряват оптимално предварително компресиране на културата и това гарантира най-качественото нарязване в този сегмент. Системата VariStream осигурява гладка, безшумна работа дори при неравномерен поток на реколтата. Системата VariQuick е предназначена за бързи смени на работа в различни култури. 

Изключително маневрен и комфортен за оператора
Krone BiG X 880 се отличава със своятаманевреност, благодарение на независимото окачване на колелата. Това го прави много стабилен в завои дори при вълнообразни полета. Новият комбайн за фураж Krone може да се оборудва с гуми до размер 900/60 R 42 за максимален просвет, минимално отъпкване на почвата и изключителен комфорт на оператора. 

Потребителска оценка

3
0