Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Цифрови пакети за трактори CLAAS от сериите ARION и AXION

Цифрови пакети за трактори CLAAS
10.12.2020 г.
244 прочитания

Цифрови приложения, обединени по практичен начин
С три цифрови пакета за трактори ARION и AXION CLAAS комбинира по практичен начин решения за управление, документиране и приложениe, заедно с 365FarmNet, в различни степени на оборудване. Целта е да се улеснят земеделските производители и предприятията за селскостопански услуги при избора на дигитални инструменти за техните нужди. Всеки цифров пакет включва и индивидуален инструктаж. Още от самото начало и начинаещи, и напреднали потребители, ще получат помощ от специалистите при официалния представител на CLAAS и неговите дистрибутори, по отношение работата с цифровите инструменти и платформи. Така, още от момента на покупката, всеки клиент ще има на разположение дигитален експерт за консултации.
 
Три цифрови пакета за всички нужди на практиката
При покупка на трактор е лесно можете да се объркате от непрекъснато нарастващия брой предлагани опции. Поради това CLAAS комбинира подходящо оборудване в областта на системите за автоматично водене и ISOBUS, документирането и специфичните за отделните секции приложения в цифрови пакети, които отговарят на типичните потребителски профили в селскостопанската практика. При това трите модула SMART MACHINE, SMART SERVICES и SMART FARMING -УМНА МАШИНА, УМНИ УСЛУГИ и УМНО ЗЕМЕДЕЛИЕ, са взети предвид в различна степен. Значително се опростява конфигурацията на целия трактор, в който цифровите приложения и инструменти заемат все по-голяма част.

Основното оборудване включва винаги основните функции на управлението и машинната комуникация, достъп до CLAAS connect (онлайн магазини, цифрови инструкции за работа, ръководства за смазочни материали и документи за обучение) и 5-годишен лиценз за ДИСТАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ, т. нар. REMOTE SERVICE. REMOTE SERVICE предлага бърза дистанционна поддръжка чрез дистанционна диагностика при спиране на машината, както и проактивни сервизни съобщения, които опростяват поддръжката. Винаги е включен достъп до 365FarmNet за основната селскостопанска документация, включително модул 365Active и три пакета 365Active с едногодишен лиценз. С пакетите 365Active е възможно документиране на времето, свързано с работата на полето, на аналогови машини и устройства, както и сравнение на времето за работа на полето, времето за пътуване и времето за престой. Всички цифрови пакети включват професионален първоначален инструктаж.
 

Цифров пакет I: Лесно документиране
Цифров пакет I служи като въведение в автоматичното документиране на работата по полетата. Обхватът на оборудването съответства на базовия при цифровите пакети. Има и едногодишен лиценз за TELEMATICS, включително автоматично документиране. Следователно цифров пакет I е подходящ за лесна оценка на използването на машината по различните полета, независимо от останалите машини и разходните количества, при което за отделните блокове могат да бъдат определени специфични сортове или средства. Данните могат да бъдат извиквани както на мобилни устройства, така и на компютър.
 
Цифров пакет II: Повишаване на ефективността
На базата на цифров пакет I, цифров пакет II включва S10 терминал ISOBUS и сигнал RTK NET* или SATCOR 15, при което са включени лицензионните такси за 1 година ползване. Лицензите за TELEMATICS и автоматичното документиране са включени за 5 години. Благодарение на ISOBUS Task Controller (TC Bas) колеите могат да се сменят и да се намират отново междусекторно. Чрез достъп до 365FarmNet са включени планиране на колеите и ISO XML модул за експортиране на данни и обмен на данни, всеки с едногодишен лиценз. В допълнение към сателитното автоматично управление с изчисляване на оптималните колеи, цифров пакет II също така дава възможност за документиране на полската работа и оценка на параметрите на машината.

Цифров пакет III: Пълно използване на потенциала
Най-високото ниво на оборудване, цифров пакет III, включва всички функции на цифрови пакети I и II. RTK NET е включен тук като серийно производство, плюс двата допълнителни контролера на задачи ISOBUS TC SectionControl и TC Geo за превключване на секции и обработка на апликационни карти. Модулът CropView в 365FarmNet с едногодишен лиценз е съществена част от пакета. В това лесно за ползване приложение земеделският стопанин може самостоятелно да създаде апликационни карти или потенциални карти за сеитба и торене, и да ги обработи в терминал S10. Тези приложения се основават на сателитни данни от Европейската космическа агенция (ESA), които могат да бъдат разглеждани и анализирани до 5 години назад. На базата на тази историческа информация е много лесно да се създадат и потенциални карти за сеитба. С изчислените данни те показват стабилни и относителни разлики в биомасата, при което стават разпознаваеми модели, които често не се виждат на отделните карти. Следователно цифров пакет III е особено подходящ за земеделски производители, които искат да извлекат повече от своите ISOBUS устройства, просто с няколко щраквания да работят и документират специфично за отделните секции - за ефикасно и ефективно използване на участъка.

Цифровите пакети на CLAAS в резюме:
    Лесно документиране Цифров пакет I Пестене на време и комфорт
Цифров пакет II
Ефективна
работа
Цифров пакет III
 
 
 
Smart Machine
Комуникационен модул (UCM) - База за изграждането на мрежи Y Y Y
  TELEMATICS advanced + автоматично документиране 1-годишен лиценз 5-годишен лиценз 5-годишен лиценз
  CLAAS GPS Pilot Ready Y Y Y
  S10 - пакет за управление RTK NET или SATCOR 15 (вкл. 1-годишен лиценз) - SATCOR 15 / RTK NET* RTK NET
  (ISOBUS) TC GEO -  Обработка на карти на приложения - - Y
  (ISOBUS) TC SC -  Обработка на частични широчини - - Y
  (ISOBUS) TC GEO -  Използване на колеи - Y Y
 
Smart Services
CLAAS connect -  Магазини, конфигуратор, инструкции за експлоатация … Y Y Y
  Дистанционно обслужване с 5-годишен лиценз -  Дистанционна диагностика и предоставяне на помощ в сервиз Y Y Y
 
 
Smart Farming
Достъп до 365 FarmNet Y Y Y
  -Модул Active + 3 кутии Active (вкл. 1-годишен лиценз) Y Y Y
  Модул Планиране на колеи (вкл. 1-годишен лиценз) - Y Y
  Модул ISO XML (вкл. 1-годишен лиценз) - Y Y
  Модул Crop View (вкл. 1-годишен лиценз) - - Y
  Първоначален инструктаж Y Y Y

Y Налично
– Не е включено в пакета
 
*Допълнителни разходи за RTK NET
 
За повече информация можете да се свържете с РАПИД КБ ООД – официален представител на CLAAS за България на: Околовръстен път 143, П.К. 99, София 1407,   тел.: 0882 794 123, email: rapid.office@rapidkb.com
 
 

Потребителска оценка

0
0