Национален сайт за агро търговия
Борси:
Хлебна пшеница355 лв./тон
Фуражна пшеница300 лв./тон
Царевица300 лв./тон
Маслодаен слънчоглед600 лв./тон
Домати2.70 лв./кг.
Краставици2.00 лв./кг.
Картофи1.80 лв./кг.
Лук1.60 лв./кг.
Чесън4.50 лв./кг.
Зеле1.30 лв./кг.
Моркови1.70 лв./кг.
Червен пипер5.70 лв./кг.
Зелен пипер3.50 лв./кг.
Тиквички1.70 лв./кг.
Патладжан2.30 лв./кг.
Розов домат4.50 лв./кг.
Карфиол2.80 лв./кг.
Айсберг3.30 лв./кг.
Зрял фасул3.40 лв./кг.
Леща2.50 лв./кг.
Пресен картоф2.80 лв./кг.
Гъби4.40 лв./кг.
Спанак2.00 лв./кг.
Ябълки2.20 лв./кг.
Круши3.30 лв./кг.
Ягоди5.00 лв./кг.
Нар6.50 лв./кг.
Череши12.00 лв./кг.

Väderstad Proceed - сеялка от ново поколение за всички видове култури

Сеялка Väderstad Proceed
24.01.2022 г.
264 прочитания

Väderstad представи изцяло нова продуктова гама Väderstad Proceed. Proceed е нова категория машини за сеитба, където една единствена машина увеличава потенциала за добив при различните зърнени култури – като пшеница, ечемик, маслодайна рапица, захарно цвекло, грах, царевица, слънчоглед и много други.

Väderstad Proceed е иновативна концепция, която позволява да се изсяват и най-малките семена на перфектна дълбочина с милиметрова точност. Това от своя страна носи значителни подобрения при нива на добив, необходимост от обработка на почвата, химическа обработка и използване на торове.

Полевите опити показват, че Proceed може да намали наполовина нормата на сеитба на пшеницата, като същевременно запазва добива в сравнение със съвременните сеялки. Важно е, че културите са по-силни и равномерни във всички етапи на растеж на реколтата.

Proceed прави огромен скок от настоящата технология за засяване. Той се отличава с прецизност в дълбочина, прецизност в реда, прецизност в края на реда, както и оптимизиране на сеитба. "Резултатът е бързо и равномерно поникване, където на всяко растение са осигурени условия, необходими за достигане на пълния потенциал", казва Ларс Тилен, директор Управление на продуктите в бизнес развитие във Väderstad.

Няколко месеца след засяването, опитите на зимна пшеница при норма на семена от 150 семена/m2 показват увеличение от 102% в растителната биомаса, 72% в кореновата биомаса и 62% повече изстрели на растение, в сравнение с модерна сеялка.

При засаждане на зърнени култури Proceed има междуредово разстояние от 225 или 250 мм. Чрез лесна конфигурация и бърза смяна на семенните дискове машината може да превключи на 450 или 500 мм за култури като захарно цвекло или маслодайна рапица, за да премине отново към засаждане на култури като царевица, слънчоглед или памук при 750 мм междуредово разстояние. Всички култури ще бъдат изсяти с изключителна прецизност, максимизирайки потенциала за добив за всяко семе.

Сърцето на Proceed са неговите високопрецизни редови единици. Преди полагането на семената индивидуалните колела за предварително засяване утъпкват полето, за да осигурят еднакви условия за всяко семе. Колелата за предварително засяване са монтирани индивидуално, като се използва хидравлична притискаща сила, за да се осигури висока производителност.

Когато семената достигнат до изсяващия ботуш и се заредят от централния бункер, адаптирана версия на водещата в света система за сепариране Väderstad PowerShoot поема пълен контрол върху всяко отделно семе чак до почвата. Излизайки от късата тръба за семена, всяко семе се приема от спирателно колело. Това гарантира оптимален контакт между семената и почвата на избрана дълбочина по цялата работна ширина.

За да осигури на водача пълен контрол, всеки редов агрегат се задвижва и управлява чрез базираната на iPad система за управление Väderstad E-Control. Функциите включват изключване ред по ред и променлива скорост, динамично поставяне на междуредията, индивидуално калибриране, както и прецизен мониторинг и контрол в реално време. Всички те са истински технически иновации в сектора на сеитба на зърнени култури.

Väderstad Proceed е следващото поколение сеялка, която отваря ново бъдеще за отглеждането на култури.

Потребителска оценка

0
0